banner564

İşsiz ve parasız

İş bulmak için geldiği KKTC’de 4 yeri soydu 3 yıl hapislik aldı

İşsiz ve parasız
banner598
Melin DOBRAN
Lefkoşa ve Girne’de 4 ayrı hırsızlık suçunu işleyen sanık Tevfit Özden hakkındaki davada dün karar açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ikametgâhtan sirkat, geceleyin ev açma ve sirkat suçlarından yargılanan sanık hapis cezasına çaptırıldı. Sanığın Girne ve Lefkoşa’daki davaları birleştirilirken, sanık 4 ayrı hırsızlık suçundan 3 yıl hapse mahkûm edildi.
Kararda sanığın işlediği suçlar bir bir açıklandı. Sanığın 21 Aralık 2016 tarihinde Girne-Karakum bölgesinde park halinde bulunan M.Z’ye ait araçtan içerisinde nakit para ve ziynet eşyası bulunan çantayı, 29 Aralık 2016 tarihinde Lefkoşa’da T.Ö’ye  ait evden 3 bin TL değerinde dizüstü bilgisayar ile bin 700 TL değerinde fotoğraf makinesini, yine 29 Aralık tarihinde E.A’ya ait evden biri 400 diğeri 350 TL değerinde iki adet dizüstü bilgisayarı ve son olarak 25 Ocak 2017 tarihinde E.Ö’ye ait evden 300 TL değerinde cep telefonunu çaldığı belirtildi. 

İş bulmak için gelmişti…
Sanık hakkındaki kararı okuyan Yargıç Murat Soytaç, sanığın işlediği suçlara karşın iş bulmak için KKTC’ye bir arkadaşı vasıtası ile geldiğini ancak ülkeye geldikten sonra arkadaşına ulaşamadığını, iş bulamadığını, evsiz ve parasız kaldığı için bu suçları işlediğini söylediğini aktardı. Sanığın iş bulamadıktan sonra ülkesine geri dönmek yerine seri bir şekilde suç işlediğini kaydeden yargıç, bunun sanık aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini ifade etti.Yargıç, hırsızlık suçlarının giderek yaygınlaştığına dikkati çekerek cezaların caydırıcı olmadığını belirtti. Yargıç, sanığı işlediği suçlardan mahkûm ettiklerini ve 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474