banner564

“İşten durdurmalar yaşanabilir”

Başbakan Yardımcısı Denktaş, asgari ücretin artmasının özel sektörü olumsuz etkilediğini savundu

“İşten durdurmalar yaşanabilir”
banner598

 

Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, kamu maliyesinin iyi gittiğini, bankalara olan eski kamu borçlarına ödeme yapmaya başlanabileceğini söyledi.
Bakanlık açıklamasına göre, Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Çaluda ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde konuşan Denktaş, gelirlerin arttığını ancak bütçe kalemlerinin dolduğunu belirtti. 
Geçici memur ve işçilerin kadrolanması konusunda ise Denktaş, geçici statüde istihdam edilenlerin hiç bir hükümet tarafından işinden edilmediğini ancak kadrolanmaları için anayasal engel bulunduğunu söyledi. Denktaş, şu ifadeleri kullandı: “Ortada bir anayasal engel söz konusudur ve önümüze ciddi sıkıntı olarak çıkabilir. Bir çok kez bana gelen temsilcilerine bunu net bir şekilde ifade ettim. Bunu söyledim diye, DP bu işe karşıdır şeklinde bir düşünceye giriyorlar ama bu yanlıştır. Ben de, partim de karşı değiliz. Ancak fırsat eşitliği ortaya konulmadığı takdirde, bu konu mahkemeye düşecektir. Umutları belli kesimlerce çok fazla yükseltildi ama hayal kırıklığı sonucu da çıkabilir." 

 “Asgari ücretin arttırılması işten durdurmaları getirir”
Turizm rehberleri ile ilgili sorunu toplu iş sözleşmesiyle çözeceklerini ifade eden Denktaş, asgari ücretin arttırılmasının özel sektörü çok olumsuz etkilediğini de kaydetti. Denktaş, farklı sektörlere, farklı işlere farklı asgari ücret uygulanması gibi konuların tartışılması gerektiğini söyledi. Denktaş, asgari ücretin fazla arttırılması halinde özel sektörde işten durdurmaların yaşanacağını ifade etti.

Çaluda: Geçiciler kadrolansın
Hür-İş Başkanı Ahmet Çaluda kabulde, geçici statüdeki işçi ve memurların kadrolanmasını talep etti; taşeronların sendikalaşmanın önünü tıkadığını ve bu konuda çok ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade etti.
Turizm rehberlerinin hakları, BRTK çalışanları ve din görevlileri ile ilgili yasaların geçmesi ile özel sektörde sendikalaşma hakkında destek talep eden Çaluda, 2011 sonrası devlette istihdam edilenlere getirilen maaş artışı ile ilgili olarak ise hükümete teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2017, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473