banner564

İşverenler de  polislik oldu

Hırsızlık suçundan tutuklanan beş kişiden dördünün ülkede kaçak olarak çalıştığı tespit edildi

İşverenler de  polislik oldu
banner598

 Alayköy Sanayi Bölgesinde Ahmet Taçoy'a ait arsa içerisindeki muhtelif dolaplara zarar verip üzerinden parça çalan zanlılar Murat Demir, Vahit Bayır, Mehmet Güleryüz, Mustafa Yürek ve Kasım Aslanoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Tutuklanan beş zanlından dördünün KKTC’de çalışma izinsiz çalıştığı ortaya çıkarken, işverenleri hakkında soruşturma başlatıldı. Zanlılar ise teminat için dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, zanlılar Murat Demir, Vahit Bayır, Mehmet Güleryüz, Mustafa Yürek ve Kasım Aslanoğlu'nun 23 - 24 Nisan 2018 tarihleri arasında Gönyeli'de sakin Ahmet Taçoy'a ait arsa içerisindeki tahmini değerleri toplam 15 bin TL olan 18 adet ahşap ve 20 adet alüminyumdan çekmeceli dolapları hasara uğrattıktan sonra, dolaplar üzerinde bulunan alüminyum ve krom parçaları söküp çaldıklarının tespit edildiğini söyledi.

Suçlarını kabul ettiler…
Polis tutuklanan zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini aleyhlerine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ifade etti. Zanlıların tümünün TC vatandaşı olduğunu, zanlılar Murat Demir, Mehmet Güleryüz, Mustafa Yürek ve Kasım Aslanoğlu’nun çalışma izinsiz çalıştıklarını, zanlı Vahit Bayır’ın ise KKTC'de çalışma izinli olduğunu kaydeden polis, teminata bağlanmalarını talep etti. Polis, ayrıca zanlıları çalışma izinsiz çalıştıran işverenler ile ilgili olarak da soruşturma başladığını ekledi.

Kaçaklar cezaevine
Mahkeme,  zanlılar Murat Demir, Mehmet Güleryüz, Mustafa Yürek ve Kasım Aslanoğlu’nun davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 15 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi. Zanlı Vahit Bayır’ın ise 1 kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473