banner564

İsyan ettiler

Taşkent Köy Kooperatifi’nde 3 milyon liralık soygun olayının hala sonuçlanmaması, tamamı şehit yakını olan mudileri 3 kuruşa muhtaç duruma getirdi

İsyan ettiler
banner598

İlkyaz PORTAKALCIOĞLU

Şehitler diyarı Taşkent’in Köy Kooperatifinde yaşanan büyük soygun olayının üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen paralarını alamayan mudiler dün gece sokaklara döküldü. Kooperatif binası önünde eylem yapan ve mevduatların ödenmesini isteyen mudiler, bu konuda karar üretemeyen hükümeti sert bir dille eleştirdi
   Sosyal yardım parasını köy kooperatifine yatıran ve yaşanan olay sonrasında çocuklarının okul parasını dahi ödeyemez duruma gelen mudilerin eyleminde üzücü olaylar da yaşandı. Toplamda 50 bin liralık mevduatı bulunan ve zor koşullarda yaşayan Berayet Şöförel, eylem sırasında baygınlık geçirerek ambulans ile hastaneye kaldırıldı.  

Taşkentliler ne dedi? 


Durmuş Aşandır ( Taşkent Muhtarı): Yeni yönetim için seçim yapıldı. Ve yönetim değişti. Yönetimin değişmesinin en büyük etkeni şirketler mukayyitliğidir. Buraya bir ihtişamla gelinip her şey güllük gülistanlık denildi. Yönetim değiştikten altı ay sonra bu kooperatif battı. Peki, altı ay önce mi battı yoksa daha önce mi battı? Bunun sorumluluğunu kimse almadı. Polis geldi dosyalar açıldı herkes gidip ifade verdi. Borcu olmayanlara borç çıktı. On sekiz yaşın altındaki çocuklara borç çıktı. Altı ay önce başbakan ile görüşmeye gidildi yönetim ile birlikte. Yanımızda polis müdürünü aradı ve kalan yirmi dosyanın ardından iki ay içinde savcılığa gidileceğini söyledi ama maalesef dosyalar hala poliste.  Ben açık ve net söylüyorum bu hırsızlıkta şirketler mukayyitliğinin parmağı vardır. Ve içerde birilerinin parmağı var ki iki yıldır bu dosyalar polisten savcılığa gidemedi bu dosyalar. Biz organize olarak başbakanlığın önüne de gideceğiz şirketler mukayyitliğinin de önüne gidip eylem yapacağız. Gerekirse orada çadır açıp eylem yapacağız ta ki bize net bir şey söylensin. Desin ki bize ödemeyeceğiz ve yattık üstüne aldık iki tane daha araba. 


Emine Songüz: İçeride 55 bin TL param vardı, 40 bin lirası kayboldu. Çocuklarım için ayırdığım bir paraydı. 3 defa avans aldığım görülüyor raporlarda. Kuran-ı Kerim’e el basarım ki çekmedim paramı. Son bu olay olmadan 9 milyar para aldık içerden oğlumun borcu için ama diğer para içerdeydi. Avans aldığımı kabul etmem. Oğlumun aldığı vigo ve libazma için aldık borcu onu kabul ederim 9 milyarı. 

Ömer Özyıldırım: 70 senelik kooperatif kapanıyor ve bu iş bu raddeye kadar geldi. Ve hiçbir siyasi bu işin üstüne düşmüyor. Herkese gidildi hiçbir yardım sonuç alınmadı. Meydanda açıkladıkları hiç bir şey yok. Bize açıklamaları gerekmektedir bu para nereye gitti. Konuşursalar birkaç kişi yanacak deyip korkup açıklamıyorlar. İçeriye götürüp sorgulamazlar bile açıklasın kimdir o kişiler. Söylesin kimler aldı bu paraları? Biz güvenip kooperatife verdik paramızı ama şimdi paramızı geri istiyoruz. 
Kemal Basat: Kooperatifin hesaplarına el konulalı bir seneyi geçti. Halen neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Kooperatif halen çalışmaya devam ediyor. Eğer bu para yoksa ve kooperatif battı ise battı desinler. Batmadıysa insanların paralarını ne zaman ödeyecekler bari bunu söylesinler. Başbakan bir girişim yaptı aylar öncesinden bir aya kadar ödeneceklerini söyledi. Mukayyitlik ise başka bir şey söylüyor. Kooperatifin mevcut yönetimi başka bir şey söylüyor. Neyin ne olduğu belli değil. Kimse şeffaf davranmıyor bu konuda. Biz kooperatifimize destek olmak amacı ile para yatırdık. Ve şu anda herkes mağdur. Burası bir şehit köyü insanlar biriktirip para yatırdılar. Borcu olmayanlara borç çıktı hesabında parası olanların paraları görünmez. Ne olduğu belli değil. 


Berayet Şöförel: Ben üç tane çocuk besliyorum. Sosyal hizmetlerden para aldığımı herkes bilir. Çıkarsınlar bu defterleri meydana. Yeter artık!

Neriman Makinistoğlu: Şehit kızıyım. Annem buraya yatırım yaptı. Bugünler için miydi?  Bu paralar nereye gitti? Kim yedi ise bu paraları gelsin çıkartsın. Adaletin önünde bunların hesabını versin. Biz bunların bedelini ağır ödüyoruz. Öksüzlüğümüz ile şehitliğin de bedelini ağır ödüyoruz. Benim babam 33 yaşında şehit oldu 74’te yaşadıklarımızı bir biz biliriz. Bunun için miydi? İki elimizin de hükümetin yakasında olması gerekir. Hiç biri ses çıkarmaz diye bu köy sahipsiz mi?  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474