banner564

İyilik Evi cıvıl cıvıldı

Erhürman, Kanbay ve Benter, çocuklarla bir araya geldi

İyilik Evi cıvıl cıvıldı
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Kıbrıs Vakıflar İdaresi bünyesinde kurulan, eğitim ve etkinlik gönüllülerinin çocuklar için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlediği, yemek olanağı da sunan Arabahmet İyilik Evi, dün, Başbakan Tufan Erhürman, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter’i ağırladı.
Arabahmet İyilik Evi’nde çocuklarla bir araya gelen Erhürman’a ve Kanbay’a, Benter ile İyilik Evi’nde görev yapan gönüllüler çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.
Başbakan Erhürman’a ziyaretinde eşi Nilden Bektaş, Başbakanlık bürokratları ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu eşlik etti.
Müzik ve dansın da olduğu etkinlikte konuklara ve çocuklara izaz-ı ikram yapıldı. Başbakan Erhürman çocuklar için avluya çizilen oyunu da oynadı.
Etkinlikte ayrıca Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun “Maksimum Sanat Minimum Risk” sanat terapi kampında çocukların ortak olarak ürettiği resimler, Erhürman, Kanbay ve Benter’e hediye edildi. 
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Başbakan Tufan Erhürman basına kısa birer açıklama yaptı.

Açıklamalar yapıldı
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, İyilik Evi’nin çocukların, gençlerin güzel vakit geçirebileceği bir yer olarak tasarlandığını burada, oyun, spor, tarım, kültürel ve sanatsal ve eğitim faaliyetleri için alanlar olduğunu, 40 çocuğun İyilik Evi’ne gönüllülük esasıyla geldiğini belirtti. 
İyilik Evi’nin faaliyetlerini sürdürdüğü iki binanın yıkılmak üzere olduğunu kaydeden Benter, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın desteğiyle kötü durumdaki binaların restore edildiğini ifade etti.
Büyükelçiliğin ve Başbakanlığın desteklerine işaret ederek Tufan Erhürman ve Derya Kanbay’a teşekkür eden Benter, “Çocuklarımıza hep beraber sahip çıkacağız. Umarım bu proje iyi bir başlangıç ve diğer bölgeler için örnek olur” dedi.
Başbakan Erhürman ile Maraş ve diğer bölgelerde benzeri projeleri yapma konusunda düşünceleri olduğunu da aktaran Benter, “İhtiyaç var, inşallah devamı gelecek” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473