banner564

İzin talebi yok

Yeşil Barış Hareketi’nden yapılan açıklamada, “Ayluga gölü kıyısındaki ağaçlar, inşaat için yok ediliyor” denildi ve bazı iddialarda bulunuldu:

İzin talebi yok
banner598
 Yeşil Barış Hareketi, Gazimağusa’daki “Özel Çevre Koru Bölgesi” Ayluga Gölü kıyısında ağaçların, inşaat yapmak amacıyla sistematik bir biçimde kesildiğini iddia etti.
    Yeşil Barış Hareketi, konuyla ilgili açıklamasında, doğal yaşama ev sahipliği yapması bakımından büyük önem taşıdığı için ‘Özel Çevre Koru Bölgesi’ (ÖÇKB) ilan edilen Mağusa’daki Ayluga Gölü kıyısında bir süreden beridir inşaat yapabilmenin önünü açmak için bölgede bulunan ağaçlar sistematik bir biçimde ikişer-üçer kesilerek yok edildiğini kaydetti. Açıklamada, bu iş yapılırken Çevre Dairesi, Şehir Planlama Dairesi ve belediyeden herhangi bir izin talep edilmediğine işaret edilerek, “Bu alandaki ağaçları ortadan kaldırmak bir ihlal ve istismar örneğidir” ifadeleri kullanıldı.
    Ağaçları kurtarmak için tüm ağaçları kapsayan bir yasanın mevcut olmamasının boşluk yarattığı kaydedilen açıklamada, yöneticilerin duyarlılık göstermesi halinde ağaçların yasalarla korunabileceği belirtildi.
    Açıklamada, alınacak önlemler ve yapılacak düzenlemelerle ilgili makamların, izinlendirme yaparken, daha duyarlı davranmasını sağlayacak tedbirlerin ivedilikle ve titizlikle yaşama geçirilmesi talep edildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473