banner564

İzinler iptal edilecek

Bakan Ataoğlu, turizm için alınan ve uzun yıllardır yatırım yapılmayan arazilerle ilgili düğmeye bastı

İzinler iptal edilecek
banner598
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile buluştu.
Ataoğlu, Kıbrıs'ta birçok yatırımcının yatırım yapmak için aldığı ama yatırım yapmadığı araziler olduğunu anımsatarak, "Hiç kimse kusura bakmasın, o araziler yatırım için alınmışsa ve uzun yıllardır bu yatırımlar yapılmamışsa, yatırımcılar tarafından pazarlanmaya çalışılıyor ise biz o yatırımları iptal ederiz." dedi.
Ataoğlu, bu söylemlerinden sonra tepki aldığını, ancak kendisinin yatırım yapmak isteyenlerin ellerindeki arazileri alma niyetinin olmadığını vurguladı.
O araziler alınırken pazarlanmak için değil yatırım yapmak için alındığını aktaran Ataoğlu, bugün o arazilerin yüzde 80'i için sözleşme imzalanıp, belirlenen tarih içerisinde yatırım yapılacağına dair sözlerini aldıkları bilgisini verdi.

Diyar diyar gezip Kıbrıs’ı tanıtıyoruz
Ataoğlu, çanta ellerinde diyar diyar gezip Kıbrıs'ı tanıtmak için uğraştıklarını ifade etti.
Konaklama sayılarında geçen yıla oranla yüzde 30'luk artış olduğuna dikkati çeken Ataoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Geceleme oranında yüzde 42'lik bir artış var. 2016 ile 2017'yi kıyasladığımızda yüzde 50'lik artış hedeflemiştik ve yüzde 50'lik artışa son sürat gidiyoruz. Yatak sayımız 22 bin civarında. Hava ve deniz yoluyla gelen yolcu sayısında yüzde 12'lik artış var. Kara yoluyla girişlerde yüzde 11,3 artış var. Konaklamada ocak ve temmuzdaki doluluk oranı bir önceki yıla göre yüzde 28 civarında artmış."

"Direkt uçuş olayında sıkıntı var"
Fikri Ataoğlu, İsrailli turistler ile ilgili, "Türkiye üzerinden o kadar uğraş vermiş olmamıza rağmen başaramadık. Rum kesiminden şu anda getiriyoruz. Çok mu rahatım. Değilim. Her zaman her yerde olduğu gibi Rumlarla bir gün karşı karşıya kalacağımın bilinci içerisindeyim." dedi.
Bugün Güney Kıbrıs'ın turizminin iyi olduğunu ve bu nedenle kendileriyle çok fazla uğraşmadıklarını aktaran Ataoğlu, ancak yarın Güney'deki turizm boşluk yaratmaya başladığında, boşlukları doldurmak için yine kendilerinin getirdikleri turistlere ve o turistlerin ülkesine saldıracaklarını dile getirdi.
Ataoğlu, direkt uçuş olayında sıkıntı olduğunu, direkt uçuşların denendiğini ama çok büyük cezalarla karşı karşıya kalındığını anımsatarak ama bu şekilde de mutlu olduklarını kaydetti.

"Maraş açılırsa…"
Ataoğlu, "Kapalı Maraş açılırsa yatak kapasitesi kaça çıkacak?" sorusu üzerine, şu anda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın Kapalı Maraş konusunda bir çalışması olduğunu kaydederek, Denktaş tarafından daha önce de burasının yeniden yapılanması, mülk sahiplerinden gelenlerin gelmesi, gelmeyenlerin ise malları için ihaleye çıkılması yönünde bir çağrı yapıldığını hatırlattı.
Bu söylenilenlerin aynen devam ettiğini dile getiren Ataoğlu, "Bu siyasi bir olay. Ben pazar günü denizden bütün bölgeyi boydan boya gezip brifing aldım. Otellerin son durumları belli değil. Bir kısmı tekrar yapılıp içine girilecek gibi. Bazılarında tahribat çok yüksek. Burada apart otel çok yoğun. Son testler yapılmadan bir şey söyleyemeyiz." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2017, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473