banner564

İzlenecek yol belli

Harmancı, “Sanayi atıkları sorunu Ekonomi Bakanlığı ile birlikte bir sistematik geliştirilerek çözülebilir” dedi

İzlenecek yol belli
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Belediye Başkan Adayı Mehmet Harmancı, önceki gün öğleden sonra Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Candan Avunduk ile bir araya geldi. Görüşmede ağırlıklı olarak Sanayi Bölgesi ile ilgili sorunlar ele alındı.

Harmancı, daha önceki ziyaretlerinde de Sanayi Bölgesi’nin sorunlarından kurtulmasının yolunu çok net bir şekilde ifade ettiklerini anımsattı ve “Sanayi bölgesinin sorunlarından kurtulmasının yolunun, özerk sanayi bölgelerinin oluşturulmasından geçtiğini, bununla birlikte de bizimle birlikte hareket etmesi gereken bir merkezi hükümet ve sivil toplum örgütlerinin bulunması gerektiğinin altını çizmiştim” diye konuştu.
Atık yönetimine herhangi bir belediyenin yetebilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Harmancı, “Çünkü belediyeler esasen evsel atıkla ilgili donanıma sahipler. Sanayi atıkları için özel bir sistematiğin gelişmesi gerekiyor. Bunu da ancak Ekonomi Bakanlığı ile birlikte ele alabiliriz” dedi.
Harmancı görüşmede, Avunduk’a icraatları ve 2018-2012 döneminde gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerle ilgili bilgi de verdi.
Harmancı ve ekibi dünkü ziyaretlerini Marmara Spor Kulübü’nde Lefkoşalılarla sohbet ederek tamamladı.
Öte yandan Mehmet Harmancı; TDP, CTP, YKP ve Bağımsızlık Yolu’ndan belediye meclis üyesi adayları dün Lefkoşalılarla Arasta’da buluştu, Girne Kapısı-Sarayönü güzergâhını takip ederek, Arasta ve Bandabuliya’yı dolaştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474