banner564

İzolasyonlara dikkat çekti

Birleşik Krallık Lordlarından oluşan bir heyeti kabul Siber, “Kıbrıs Türk halkının güçlenmesinin çözüme de olumlu katkı yapacağına inanıyorum” dedi

İzolasyonlara dikkat çekti
banner598

 Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin kuruluşunun 33. yıldönümü kutlamaları nedeniyle ülkede bulunan Birleşik Krallık Lordlar Kamarası ve Avam Kamarası Lordlarından oluşan heyeti kabul etti.

Siber, Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, heyeti KKTC’nin kuruluş yıldönümünde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Siber, 50 yıldır devam eden Kıbrıs sorununun kabul edilebilir, adil bir çözümle sonuçlanmasını arzu ettiklerini söyleyerek, müzakereler için, Rum tarafının tutumundan dolayı ihtiyatlı iyimserlik içerisinde olduklarını vurguladı.
İngiltere ile Kıbrıs Türklerinin özellikle sosyal, kültürel v.b. alanlarda ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğini belirten Siber, adada çözüme ulaşılsa da ulaşılmasa da ilişkilerin ivme kazanması gerektiğini kaydetti.
Kıbrıs Türkünün her zaman yapıcı olduğunu vurgulayan Siber, Kıbrıs Türk halkının güçlenmesinin çözüme de olumlu katkı yapacağına inandığını söyledi.

Sharkey: KKTC’nin yanındayız
Heyet adına konuşan Lord Kevin Sharkey de, KKTC’yi özellikle bu vesileyle ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, Atatürk’ü anma törenlerine de denk gelmesinin ziyaretlerini daha da anlamlandırdığını ifade etti.
KKTC’nin her zaman yanında olduklarını ve desteklerinin süreceğini kaydeden Sharkey, müzakerelerin başarılıyla neticelenmesi ve kabul edilebilir bir çözüme ulaşılmasını dilediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2016, 07:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473