banner564

Sifonu çektim gitti

Kocası tutuklandıktan sonra evdeki uyuşturucuları yok etmekle suçlanan Aslıhan Gören mahkemede konuştu:

Sifonu çektim gitti
banner598
Çiğdem AYDIN

   Lefkoşa Alayköy'de bir gece kulübünün park yerinde bulunan ve araçlarında yapılan arama sonucu uyuşturucu madde bulunan zanlılar Murat Gören ve Mehmet Gür hakkındaki soruşturma devam ederken suçla bağlantılı iki kişi daha yakalandı. 
   Murat Gören’in eşi Aslıhan Gören ile akrabaları Hatice Gören de  evde bulunan uyuşturucu maddeleri yok ettikleri iddiasıyla gözlatına alındı. İki zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılırken, Aslıhan Gören, “uyuşturucuları tuvalete atıp şifonu çektim. Kimse kocasının hapis yatmasını istemez” şeklinde savunma yaptı.
   Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 9 Kasım tarihinde Alayköy bölgesinde bir gece kulübünün park yerinde bulunan zanlılar Murat Gören ve Mehmet Gür'ün aracında yapılan aramada 4 ayrı paket şeklinde 5 gram ağırlığında sentetik cannabionid türü uyuşturucu bulunduğunu ve iki zanlının tutuklandığını söyledi. 
  Zanlılardan yapılan sorguda kayıp uyuşturucu maddeler olduğunu öğrendiklerini ifade ederek, uyuşturucu maddeleri sakladıkları düşünülen zanlılar Aslıhan ve Hatice Gören’in önceki gün gözaltına alındığını belirtti. Aldıkları bilgide tutuklu bulunan zanlı Murat Gören’in evinde daha fazla uyuşturucu madde bulunduğunu, zanlı Aslıhan Gören’nin bu uyuşturucu maddelerden haberi olduğunu öğrendiklerini kaydeden polis, evde arama yaptıklarını ancak uyuşturucu madde bulamadıklarını ifade etti.

Aranan uyuşturucu bulunamadı

   Sorgulanan zanlı Aslıhan Gören’in evde uyuşturucu madde olduğuna ve bu uyuşturucu maddeleri sakladığına dair itirafta bulunduğunu belirten polis, zanlının gönüllü ifadesinde Hatice Gören’in de uyuşturucu maddelerden haberinin olduğunu söylemesi üzerine Hatice Gören’in de gözaltına alındığını dile getirdi. 
   Polis, soruşturmanın devam ettiğini, evde olan ancak bulunamayan uyuşturucunun arandığını belirterek her iki zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Kocam için yaptım
   Mahkeme, iki zanlı hakkında 3 gün tutukluluk kararı verirken söz hakkı alan zanlı Aslıhan Gören, eşi tutuklandıktan sonra çocuğunun oyuncaklarını toplarken 2 paket daha uyuşturucu bulduğunu önce dışarıya attığını, sonrada alıp tuvalete atıp sifonu çektiğini söyledi. Zanlı , “Kimse kocasının hapis yatmasını istemez” diyerek bu yola başvurduğunu belirtti. Zanlı Hatice Gören ise hiçbir şeyden bilgisi olmadığını suçsuz olduğunu söyledi.

Darp iddiası var

   Bu arada tutuklanan kadınların, polis tarafından darp edildiklerine ilişkin ddialar araştırılıyor.
   Diyalog muhabirine konuşan bir aile yakını 56 yaşındaki bir kadına şiddet kullanılmasının doğru olmadığını belirterek, konunun araştırılması için avukatlarla görüşüldüğünü söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2016, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473