banner564

‘Kabinenin en başarılısı’

Kutlay Erk, eğitimde yaşanan kaosu, Çalışma Bakanı’nın hareketlerini ve Tarım Bakanlığı’nın faaliyetlerini eleştirdi, Cumhurbaşkanlığı konusunda Erhürman’ı işaret etti

‘Kabinenin en başarılısı’
banner598

 Mert ÖZDEŞ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Eski Genel Sekreteri Kutlay Erk, dün Diyalog TV’de katıldığı Odak Noktası programında önemli açıklamalarda bulundu. Partisi CTP’nin de ortağı olduğu dörtlü koalisyon hükümetini eleştiren Erk, hükümetin ekonomik krizle mücadele edebilmek adına aldığı kararları hayata geçiremediğini savundu. Kabinede görev alan hükümet üyeleri arasında Başbakan Tufan Erhürman’ı başarılı bulduğunu belirten Erk, başarısız olarak değerlendirdiği bakanları eleştirdi. CTP’nin cumhurbaşkanı adayının genel başkanın olması gerektiğini ifade eden Erk, bu makam için de Erhürman’ı işaret etti.

Bugün bir seçim olsa CTP oy kaybeder
Kutlay Erk’in programdaki açıklamalarında öne çıkan satırbaşları ise şu şekilde oldu: “Bugün bir seçim olsa ekonomik krizin de etkisiyle CTP de hükümeti oluşturan diğer partiler de oy kaybeder. Erken bir seçimde partinin oy kaybetmesi halinde bu Erhürman’ın değil parti örgütlerinin kusuru olur. Veriler bize Tufan Erhürman’ın kamuoyundaki oyunun partiden fazla olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla ihtiyaç yeni bir başkan değil partinin oylarını artıracak yeni bir yapılanmadır. 

Dereyi geçerken at değiştirilmez
İlla hemen bir erken kurultay yapalım denirse, Erhürman’ın karşısına çıkacak adayın fazla bir şansı olmaz. Parti tabanı dereyi geçerken at değiştirmez. Ekonomik kriz ortamında herkes enerjisini parti içi yarışa değil, hükümetin başarısı için harcamalı. Parti içi çekişmeler parti oyuna da yansıyacaktır.

En başarılı Başbakan Erhürman
Kabinede en başarılı bulduğum isim başbakandır. Her şeye rağmen büyük bir sabırla görevini sürdürmektedir. Hem partiden, hem hükümetten, hem halktan gelen bütün oklar onun üzerindedir… Diğer partilerin başarısızlıklarından da sorumludur. Bütün bunlara rağmen direnen sabır gösteren Başbakan’dır diyorum.

Kırmızı et ithalatına da izin verin
Özellikle Tarım Bakanlığı’nın tasarruflarında kendimi çok mutlu hissedemiyorum. Tavuk ihraç eden bir ülke iken tavuk ithalatına ne gerekçe ile gerek duyulduğunu bilemiyorum. Tarım Bakanı Erkut Bey’in diğer kararları beni çok da memnun edemedi. Son zamanlarda alınan kararlardan övgüyle bahsetmekte zorlanıyorum.
Et ithalatının serbest bırakılmasına da izin verilmedi. ‘En pahalı eti yiyin ya da et yemeyin’ demenin bir başka şeklidir bu. Kırmızı et ithalatına da izin verin. Hem tüketici tüketebilsin hem de üretici kendi işine yatırım yapabilsin. Yok öyle, yarı zamanlı, yarı profesyonel hayvancılık yapmak. Bu şekilde hem pahalı, hem sağlıksız hem de düşük kapasite üretim yaparsınız. Bu da maliyeti yükseltir. Bırakın bu işi profesyoneller yapsın. Hem devlette çalışıp hem yarı zamanlı üretim yapmak haksız rekabet yaratıyor.

Refakatçı projesi hemen durdurulmalı
Refakatçılar konusundaki proje çok iyi. Ancak bizler sosyal sigortaların sağlık fonuna devletten sağlık hizmeti alabilmek için yatırım yapıyoruz, refakatçıya para vermek için değil. Devletin refakatçıları eğitmesi marifet değil. Aslında bu ‘görevimi yapamıyorum, size hemşire, hasta bakıcı veremiyorum, eğittiğim hastabakıcılardan hizmet satın alabilirsiniz’ demektir. Bu marifet değil, doğru bir proje değil, hemen durdurulması lazım.  


Çalışma Bakanı, hükümetin en zayıf halkasıdır 
Bu hükümetin en zayıf halkası Çalışma Bakanı’dır. ‘Hafta sonu inşaatlarda çalışmayı engelliyoruz’ demişti. İnşaat işçileri Pazar günleri çalışmaya devam ediyor. 
Ya hükümetsiniz ya da çalışanlarınızla eyleme giden bakansınız. Arasında bir tercih yapacaksınız. Bakan kendi çalışanlarıyla birlikte greve gittiyse o makam boş demektir. Çalışma Bakanlığı’ndaki greve gitmeniz, bulunduğunuz bakanlığın sorumluluğu ile uyuşan bir şey değildir. 
Güney’den bir vatandaş olarak uçmanızda bir sıkıntı yoktur. Ama eğer KKTC’de bakanlık makamı gibi seçilmiş bir görev yapıyorsanız, bu devletin bir resmi makamında oturuyorsanız kusura bakmayın ama bunu yapamazsınız. Güney’deki limanlar size kapalıdır. 

Umursamazlık yüzünden eğitim kitapsız başladı
Kitapsız deftersiz başlayan okulların bir bahanesi yoktur. Bu okulların Eylül ortasında açılacağı bellidir. Sayın Özyiğit’in haberi yoksa söylemiş olalım. Eylül 2019’da bu okullar yeniden açılacak. Zamana ihtiyaç olacaksa şimdiden haber verelim. Ben bunu tamamen umursamazlığa bağlıyorum. Çalışan ailelerin okuyan çocukları için ek vergi almak insancıl da değildir.

CTP’nin Cumhurbaşkanı adayı genel başkan olmalı
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için partide her zaman genel eğilim, genel başkandan yana olmuştur. Gelecek seçimde umarım parti teammüllerinde devam eder, başkanını aday gösterir. Başka bir aday olur mu? Öyle tahmin ediyorum Sayın Talat aday olmak istediğini gösteren mesajlar veriyor. Talat bir seçimi kaybetti 2015’teki ikinci seçime girseydi kazanır mıydı şüpheliydi. Elimizdeki veriler kazanamayacağını gösteriyordu. Yeniden aday olursa güçlü bir aday olur mu emin değilim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473