banner564

‘Kaçma riski var’

20 yaşındaki Abdul Rahman Murad’ın feci şekilde ölmesine neden olan Gizem Galipoğluları, yargıç tarafından cezaevine gönderildi

‘Kaçma riski var’
banner598
Teoman TURAN
Lefkoşa- Yenişehir ışıklarında 20 Ekim akşamı saat 18.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında alkollü, süratli araç sürüp kırmızı ışıkta durmayarak geçen ve o esnada orta refüjde bulunan öğrencilere çarparak 20 yaşındaki Abdul Rahman Murad’ın feci şekilde ölmesine neden olan Gizem Galipoğluları 11 gün süren soruşturmanın ardından dün teminat için mahkemeye çıkarıldı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada zanlının 11 günlük sürede polise hiçbir şekilde yardımcı olmadığı belirtildi.
Polis Müfettiş Muavini Mustafa Berksan,11 gündür tutuklu olan zanlının bu süre içerisinde polise yardımcı olmadığını, kazayı anlatmadığını, polisin kamera görüntüleri ve tanık ifadeleriyle soruşturma yaptığını söyledi. 

“Aşırı süratli ve 262 promil alkollüydü”
Meydana gelen kazada zanlının aşırı süratli olduğuna, 262 pomil alkollü çıktığına ve kırmızı ışıkta geçtiğine vurgu yapan Berksan, bu şekilde trafikte seyreden zanlının Yenişehir’de Atatürk Caddesi üzerinden orta refüjde bekleyen öğrencilere çarparak 20 yaşındaki Murad’ın ölümüne neden olduğunu ifade etti. Berksan, kazada Maen Al Soboh, Khaled Dayate ile Rami Abualhayjaa’nın hafif şekilde yaralandığını kaydetti. Zanlıdan alınan kan örneğinin bir numunesinin de Türkiye’ye gönderildiğini, sonuçların beklendiğini ve soruşturmanın süreceğini belirten Berksan, ancak zanlının soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade ederek teminata bağlanmasını talep etti.
İddia makamı da işlenen suçun ciddiyetine vurgu yaparak zanlının mahkemenin uygun gördüğü bir teminata bağlanmasını talep etti. 

Hem KKTC hem de İngiliz vatandaşı…
Aktarılan olguları değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, polis ve savcılığın açık bir cezaevi talebi olmadığını ancak işlenen suçun çok ağır ve ciddi bir suç olduğunu, zanlının ağır ceza mahkemesinde yargılanacağını ve hapis cezası almasının büyük bir olasılık olduğunu ifade etti. Yargıç, zanlının hem KKTC hem de İngiliz vatandaşlığı bulunduğunu, yargılamadan kaçabileceğini belirterek tutuklu yargı kararı verdi. Mahkeme zanlının yargılanıncaya kadar 3 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474