banner564

Kadına şiddet artıyor

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ziyaret ederek sorunlarını aktardı ve destek istedi

Kadına şiddet artıyor
banner598
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu’ndan bir heyet 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek sorun ve taleplerini iletti, destek istedi.
Kabulde, Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD) Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı Meltem Onurkan Samani de hazır bulundu.
Kabulde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu heyeti adına konuşan Selen Saygun,  Platform ve faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.
Saygun ülkemizde kadına yönelik şiddet vakalarının gittikçe arttığını belirtti ve yapılan araştırmaların her 3 kadından birinin şiddete uğradığını,  bu şiddetin bir bölümünün ev içinde olduğunu, ve  mobingin de  çok arttığını gösterdiğini anlattı.
CTP Milletvekili, Platform üyesi Doğuş Derya da, kuruluşuyla ilgili yasa 2014 yılında meclisten geçirilmesine rağmen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin hala kurulamadığını kaydetti ve bu tip yasaların geçirildikten sonra yürürlüğe konmaları noktasında erkek siyasetçilerin konuyu gündem maddelerinin başına koymadıklarını söyledi.
Sığınma evi için ayrılmış arazilerin iptal edildiğini ve devletin bir sığınma evi açması için girişim olmadığını kaydeden Derya, Cumhurbaşkanı Akıncı’ndan bu konuda daha teşvik edici olmasını rica etti.

Akıncı: Bir sorunu görmezden gelmek…
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşmasında, bir sorunu görmezden gelmenin o sorunun devamını sağladığını ifade etti ve “Sizler bu sorunun varlığını yıllardan beridir haykırıyorsunuz” dedi. Akıncı, geçtiğimiz günlerde KAYAD’ın da kendisine bu konuyla ilgili yapılan bir çalışmayı sunduğunu kaydetti.
Bu konuyla ilgili bir yasal süreç de gerekeceğini belirten Akıncı, Cumhurbaşkanlığı olarak bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu; ancak bunun kültürel değişime de ihtiyaç duyulan bir hadise olduğunu belirtti. Akıncı, yasa yapıldığında belki var olan boşluklardan sadece bir tanesinin doldurulacağını  dile getirdi.
Akıncı, konuyla ilgili yasalar tamamlandığında bunları memnuniyetle onaylamaya ve farkındalığın artırılması için her türlü iş birliğine hazır olduğunu da ifade etti.

Platform,  Dizdarlı’yı da ziyaret etti
Öte yandan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu bugün Ombudsman Emine Dizdarlı’yı ziyaret ederek, özellikle son yıllarda görünür bir biçimde arttığına işaret ettiği  kadına yönelik şiddet konusunda atılması gereken adımlarla ilgili desteklerini istedi.
Ziyarette ayrıca, ev içi Şiddet Yasasının meclisten geçmesi, Ombudsperson makamında cinsiyet eşitliği ile ilgili özel bir masa oluşturulması, eşitlik politikalarının gelişmesi için gerekli bilgi ve dökümantasyonun yapılabileceği bir enstitü kurulması gibi talepler dile getirildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2017, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473