banner564

Kahramanlar anılacak

Kıbrıslı Türklerin, Rum saldırılarına karşı Erenköy’de gösterdiği şanlı direnişin bugün 51’inci yılı

Kahramanlar anılacak
banner598
Kıbrıslı Türklerin, Rum saldırılarına karşı Erenköy’de gösterdiği şanlı direniş ve direnişte şehit düşenler, bugün anılacak.
Her yıl olduğu gibi, direnişin 51’inci yıl dönümü olan bu yıl da Erenköy’de tören düzenlenecek.
Erenköy Direnişi ve Erenköy Şehitleri Anma Günü töreni, Erenköy Şehitliği’nde yer alacak ve saat 10.00’da çelenklerin protokol sırasına göre anıta sunulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilecek. Şehitlik Özel Defteri’nin imzalanmasının ardından konuşmalara geçilecek.
Törende Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ve Erenköy Mücahitler Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço birer konuşma yapacak.
Tören, şehitliğin gezilmesi ve şehit kabirlerine çiçek konulmasının ardından sona erecek.


Yayınlanan mesajlar…
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Erenköy Direnişi’nin 51. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Kıbrıs Türk mücadele tarihinde özel bir yeri olan Erenköy Direnişi’ni gururla kutladıklarını kaydetti.
Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP), Erenköy Direnişi’nin 51’inci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi tarihinde özel bir yeri bulunan Erenköy Direnişi’nin 51. yıldönümünün onur ve şerefle idrak edildiği belirtildi.
Demokrat Parti Ulusal Güçler’in mesajında ise, Şanlı Erenköy Direnişi’nin Kıbrıs Türkü'nün ulusal kurtuluş mücadelesinin anlamlı bir dönüm noktası olduğu ve bağımsızlık ile egemenliğin perçinlendiği KKTC devleti çatısı altında şerefle idrak edildiği kaydedildi.
Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkan Ahmet İşcan, 1964 Erenköy Direnişi’nin Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde en önemli mihenk taşlarından biri olduğunu vurguladı.
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği ve Karadeniz Kültür Derneği, Erenköy Direnişi’nin 51. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, 8 Ağustos 1964 Şanlı Erenköy Direnişi’nin 51. Yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda tüm şehitleri rahmet, gazileri de saygı ve şükranla andı.
Karadeniz Kültür Derneği de vatan için şehit düşenleri rahmet, minnet ve özlemle yâd ederek, “Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.
Emekli Astsubaylar Derneği tarafında yayınlanan mesajda, şanlı Erenköy Direnişi’nin, Türklük destanının yazıldığı ve tarihe geçen kahraman Türk gençlerinin, bir vatan sevgisi savunmasında gösterdiği fedakarlık, üstün cesaret ve mücadelenin mihenk taşı olduğu kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473