banner564

Kahvaltıda ‘Kıbrıs’

AB Bakanı Volkan Bozkır’ın, Brüksel’de Anastasiadis ile baş başa görüştüğü iddia edildi

Kahvaltıda ‘Kıbrıs’
banner598
   Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Politis gazetesi,  çok iyi haber alan kaynaklara dayanarak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, AB zirvesi için gittiği Brüksel’de, Türkiye’nin AB Bakanı Volkan Bozkır ile kahvaltıda biraraya geldiğini ve baş başa görüştüğünü savundu.
   Görüşmede, Kıbrıs sorunundaki müzakerede iki tarafın üretken tutumuna ilişkin mesajın, TC Cumhurbaşkanlığı’na ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına da iletildiğini savunan gazete, Avrupa Bakanı Volkan Bozkır’ın, ertesi günü, facebook hesabında yazmış olduğu Kıbrıs sorununa ilişkin “yoğun hareketlilik için timing” şeklinde mesajın da tesadüf olmadığını ileri sürdü.
   Habere göre diplomatik bir kaynak gazeteye yaptığı açıklamada, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de iletişim kanalının açık olduğunu, Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz hafta Vilnius’ta Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile kısa bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

NAVTEX bugün sona eriyor

   Gazete aynı haberinin içerisinde Türkiye’nin yayımladığı NAVTEX’in yarın sona ereceğini, Güney Kıbrıs’ın, NAVTEX’in yenilenmesine ihtimaline karşın “tonları yüksek” tuttuğunu yazdı.
    Habere göre diplomatik kaynaklar ise gazeteye yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, yarın, Ankara’da olacak olması nedeniyle, NAVTEX’in yenilenmemesinin kesin olarak addedildiğini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474