banner564

Kahve parası da almıyorlar

120 bin Euro harcayarak Kozanköy’deki arazisine 2 katlı bir ev yapan Kıbrıslı Rum Nikolas Skuridis, buradaki Türklerin kendisine çok iyi davrandığını söyledi

Kahve parası da almıyorlar
banner598

 Raif DOĞRU

   Kuzey Kıbrıs’ın en güzel yerlerinden biri olan Kozanköy’deki arazisini Taşınmaz Mal Komisyonu’nun kararı ile geri alan Kıbrıslı Rum Nikolas Skurides; 120 bin Euro harcayarak buraya 2 katlı ve 3 yatak odalı güzel bir ev yaptı.
   Diyalog’a yaptığı açıklamada, hayatının geri kalan bölümünü burada geçireceğini belirten Skurides, Kıbrıslı Türklerin ilgisinden ve desteğinden çok memnun olduğunu belirtti. Skurides “Buraya geldiğim günden beri benden bir kuruş kahve parası dahi almadılar” dedi.
   Kıbrıs’ın kuzeyinde ev yapma niyetini açıkladığı zaman Rum hükümetinin olumlu veya olumsuz bir tepki almadığını belirten Skurides, ancak yakın dostlarının tepkisiyle karşılaştığını söyleyerek şunları keydetti:
   “ Bana niye gittin de KKTC yönetimi altında yaşamayı kabul ettin diyenler ve suçlayanlar oldu. Ben bunlara kulak asmadım. Burası benim köyümdür. Burada doğdum ve 35 yıl yaşadım. Benim için önemli olan köyümde yaşamak ve burada ölmektir.”

Güvenlik içinde yaşıyorum

   Kozanköy’de güvenlik içinde yaşadığını, köy halkı ile iyi ilişkiler kurduğunu belirten Skurides “Türkler beni iyi karşıladı. Arazimi geri verdiler. İnşaat izni verdiler ve ben de evimi istediğim gibi yaptım. Çok memnunum. Hiç pişman değilim”dedi.
 Özellikle Lapta Belediye Başkanı ve işadamı Besim Tibuk’a çok teşekkür ederim. Bana her konuda destek olacaklarını söylediler ve sözlerinde durdular” diyen Nikolas Skurides, Kıbrıs sorunu çözülsün, ya da çözülmesin kendisinin Kozanköy’de yaşamaya devam edeceğini ve hayatını burada sonlandıracağını kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473