banner564

Kalıcı barışa ulaşacağız

Meclis Başkanı Siber, Kosova’da konferansta konuştu:

Kalıcı barışa ulaşacağız
banner598
Kosova Türkleri Milli Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kosova’da bulunan Meclis Başkanı Sibel Siber, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kıbrıslı Türklerin tarihsel süreçteki yeri ve bugünkü durumu’ konulu konferansta konuştu.
Meclisten verilen bilgiye göre, Meclis Başkanı Sibel Siber, Prizren’de yaşayan Kosova Türklerle ile bir araya geldi. 
Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ın moderatörlüğünde gerçekleşen konferansa Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, Milletvekili Müferra Şinik, Başkonsolos Selen Evcit ve çok sayıda üst düzey davetli katıldı. 
KKTC Meclis Başkanı Siber basına da ayrıca mülakat vererek Kosova’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. 
İki ülke arasında başta kültür olmak üzere çok sayıda benzerliklerin olduğunu vurgulayan Siber, şunları söyledi: 
“Kosova ile KKTC arasında çok sayıda benzerlikler var. Kimliğini, dilini, kültürünü her türlü zorluğa, her türlü etnik ayrımcılığa rağmen muhafaza eden ve varlığını sürdüren ve sürdürmeye devam edecek olan bir halk gördük. Bizim de Kıbrıs’a baktığınız zaman nüfusumuzun az olmasına rağmen her türlü sıkıntıya, her türlü baskıya rağmen varlığımızı sürdürdük. Şimdi de çözüm müzakereleriyle kalıcı bir barışa ulaşacağımıza inanıyoruz.”
Konferans yaklaşık 2 saat sürdü ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber soru cevap kısmında sorulara da cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473