banner564

Kalyoncu: Ortak karar şart

Başbakan Kalyoncu, döviz cinsi harç alan özel okulların yöneticilerine toplantı çağrısı yapılacağını açıkladı

Kalyoncu: Ortak karar şart
banner598
Başbakan Ömer Kalyoncu, Bakanlar Kurulu’nun toplantısının ardından basına alınan kararları açıkladı. 
Kalyoncu, dövizle ilgili önlemlerin ardından Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında döviz cinsi harç alan özel okulların yöneticilerine toplantı çağrısı yapılmasına karar verdiğini bildirdi.
Başbakan Kalyoncu, Bakanlar Kurulu’nun, özel okullarla ilgili konuları da ele aldığını, ancak şu anda ne sonuç çıkacağını bilmediğini ifade ederek, dövizle harç alan özel okulları toplayacaklarını ve ortak nasıl bir sonuç bulabileceklerini konuşacaklarını, çağrının erken zamanda yapılacağını kaydetti. 
Başbakan Ömer Kalyoncu, Bakanlar Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği toplantıda, Başbakanlık Halk Danışmanlık Merkezi kurulması ve Kadın Sığınma Evi inşaatı için Lefkoşa’da parsel ayrılmasına karar verildiğini açıkladı.
Kalyoncu, Bakanlar Kurulu’nun rutin işler dışında ele aldığı konuları değerlendirdiğini ve bazı kararlar ürettiğini söyledi.
Kalyoncu, elektrik konusuyla ilgili artış önergesinin de ertelendiğini ve ertelenmeye devam edeceğini söyledi.

“Merkez yurttaşlara yardımcı olacak…”
Başbakan Ömer Kalyoncu, İyi İdare Yasası çerçevesinde kurulmasını kararlaştırdıkları “Başbakanlık Halk Danışmanlık Merkezi”nin yurttaşlara yardımcı olmak ve kamu yönetiminde işlerin iyi yürüyüp yürümediğini kontrol etmek için çalışacağını söyledi.
Kalyoncu, dövizle ilgili önlemlerin ardından Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında döviz cinsi harç alan özel okulların yöneticilerine toplantı çağrısı yapılmasına karar verdiğini bildirdi.

Kira stopajlarıyla ilgili kararname onaylandı
Kalyoncu, Bakanlar Kurulu’nun, geçen haftaki toplantıda aldığı ekonomik tedbirlerle ilgili kararları da görüştüğünü ve kira stopajları ile ilgili yasa gücünde kararname hazırlanıp onaylandığını ve Meclise gönderilmeye hazır olduğunu söyledi. Kalyoncu, gümrük ve tapudaki harçlarla ilgili ise tüzük değişikliği yapıldığı için kararnameye gerek olmadığını işaret etti. 

Elektrik zammı önergesi ertelendi 
Kalyoncu, elektrik zammı konusuyla ilgili bir soru üzerine de, “Bakanlar Kurulu’nda elektrik konusunda bir önerge vardır ve haftalardır erteleniyor, ertelenmeye de devam edecek şimdilik… Biliyorsunuz ‘zam yapılacak’ diye duyurulmuştu, o konuyla ilgili sürekli erteleme yapılıyor, önerge belki de sonunda geri çekilecek, çünkü petrol fiyatlarına bağlı bir durumdur, bekleyip göreceğiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473