banner564

Kamera kayıtları ele verdi

Sahte banknotları Gazimağusa’da Lemar ve Önder’de kullandılar, bir süre sonra yakalandılar

Kamera kayıtları ele verdi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, Lemar ile Önder Alışveriş Merkezi’nden sahte 200 TL’lik banknotlarla alışveriş yaptıkları ileri sürülen Canan Altunay ile 16 yaşındaki A.A, güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilerek gözaltına alındı. Zanlıların ikametgahında arama yapan polis, Ali Altunay’a ait ajanda içerisinde de 500 TL sahte para ele geçirince adı edileni de gözaltına alarak dün nöbetçi mahkeme huzuruna çıkardı.

“Döviz bürosundan aldık” dediler
Mahkemeye meseleyi aktaran Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Memuru Erman Sennaroğlu, zanlı Canan Altunay ile zanlı  A.A.’nın, 22 Haziran 2018 tarihinde, Lemar isimli alışveriş merkezinde, kasiyere birer adet 200’ TL’lik sahte banknotları vererek, sahtekarlıkla kredi ve mal temini elde ettiklerini söyledi. Zanlı  Canan Altunay’ın, 23 Haziran’da Önder Alışveriş Merkezine giderek 200 TL’lik sahte banknotu piyasaya sürdüğünü ve 191 TL 50 kuruş para üstü alarak sahtekarlıkla para temin ettiğini aktaran Sennaroğlu, zanlıların, yapılan şikayet sonrasında incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edildiğini söyledi. 
Zanlıların ikametgahında yapılan arama sonucunda, zanlı  Ali Altınay’a ait kırmızı bir ajanda içerisinde 2 tane 200 TL’lik bir tanede 100 TL’lik sahte banknot ele geçirildiğini belirten Sennaroğlu, zanlıların konu sahte banknotları Türkiye’de döviz karşılığı aldıklarını iddia ettiklerini ifade etti.

“Paraların sahte olduğunu bilmiyorduk”
Sennaroğlu, zanlıların, bir çok mekana konu paralar vererek alışveriş yaptıklarını da ifade ettiğini söyleyerek, soruşturmanın salimen yürütülmesi açısından zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Mahkemede söz alan zanlılar, paraları İstanbul, Bakırköy’de bir döviz bürosunda, döviz karşılığı aldıklarını ve sahte olduğunu bilmediklerini iddia etti. Nöbetçi Yargıç soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474