banner564

Kamuda dijital çağ

Başbakan Özgürgün, e-devlet projesiyle ülkede devlet hizmetlerinin daha etkin, daha hızlı daha verimli yürütüleceğini belirtti

Kamuda dijital çağ
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Başbakan Hüseyin Özgürgün, e-devlet projesiyle bugün ülkede devlet hizmetlerinin daha etkin, daha hızlı ve daha verimli yürütülmesinde ilk kez yeni bir dönüşüme adım atıldığını söyledi.
Başbakan Özgürgün, e-devlet projesiyle, ülkede bürokratik hizmetlerin hızlandırılacağı, denetimin verimliliğin arttırılacağı yeni bir dönem yaşanacağını söyledi.
KKTC e-devlet programı dijital imza lansmanı “kamuda dijital çağ başlıyor” sloganıyla yapıldı.
Başbakan Özgürgün, lansmanda yaptığı konuşmada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yapısal dönüşümüne önemli oranda katkı sağlayacak olan e-devlet programı ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Sayıştay Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yer alan lansmana; Başbakan Hüseyin Özgürgün, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, bazı bakanlar, milletvekilleri, TC Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, Türksat A.Ş. ile devlet ve hükümet yetkilileri katıldı.
Lansmanda, sırasıyla e-devlet Yönetim Kurulu Başkanı ve Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, TC Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey ile Başbakan Hüseyin Özgürgün konuşma yaptı.
Konuşmalara ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün, ilk elektronik imzayı atarak, bilişim suçlarını Meclis’e sevk etti.

Amcaoğlu: 5 ayda tamamlandı
Olgun Amcaoğlu da, yaklaşık 15 yıldan beridir devam eden e-devlet çalışmalarının özellikle hükümetimin göreve gelmesinden sonra Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan mali işbirliği protokolü çerçevesinde büyük bir hız kazandığını söyledi.
Amcaoğlu, 5 ay gibi kısa bir sürede tüm hazırlıkların tamamlanarak, İSO-27001 belgesi alındığını, 15 Aralık 2016 itibarıyla Bilgi Teknolojileri Haberleşme Kurumu’nun da onayı ile ülkede teknolojik devrim niteliğinde olan KKTC’de e-imzanın hayata geçirildiğini anlattı.

Zerey: E-devlet için 19 proje
TC Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey de, projenin hayırlı olmasını dileyerek, projeyle ilgili bazı rakamlar paylaştı.
E-devlet içinde planlanan 19 proje bulunduğunu, bunlardan 7 tanesinin devam ettiğini anlatan Zerey, proje için bin 350 tane ziyaret ve toplantı yapıldığını, bin 780 sayfa analiz yapıldığını aktardı.
Zerey, TC’de ne varsa, KKTC’de de olması için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2017, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474