banner564

Akıncı: Ayrı gayrı yok

Akıncı, hangi partiden, hangi görüşten, hangi dil, din, ırk ve kökenden olursa olsun herkesi kucaklayacağını söyledi

Akıncı: Ayrı gayrı yok
banner598
   Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, kişi için sağlık neyse, devlet için de hukukun o olduğunu ifade ederek, cumhurbaşkanlarının parti rozetlerine değil, hak ve hukuka bakması gerektiğini belirtti.
   Akıncı önceki gün İskele-Karpaz bölgelerini ziyaret etti. Ziyaretlerinde sırasıyla Kıbrıs Türk Emekliler Cemiyeti İskele Şubesi, Turnalar, Yarköy, Topçuköy ve Ardahan’ı ziyaret ede Akıncı, sonrasında İskele Seçim Ofisi’nin açılışına katıldı. 
   Buradaki ziyaretlerinde konuşan Akıncı, hangi partiden, hangi görüşten, hangi dil, din, ırk ve renkten ve kökenden olursa olsun herkesi kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı vizyonuna sahip olduğunu söyledi.
   Akıncı müşavirlik uygulamasının halkın omuzlarına büyük yük bindiren son derece yanlış bir uygulama olduğunu ifade ederek, Başbakan Yardımcılığı sırasında teknik daire müdürlerini değiştirmeyip farklı partilere mensup müdürlerle çalıştığını kaydetti.

“Kamu hizmetleri olması gereken düzeyde hiç olmadı”
   Akıncı, Kamu Hizmetleri Komisyonu'nun demokratikleşmesi için hazırladıkları tasarının ise, hükümetten ayrılmalarının ardından “çöpe atıldığını” söyledi.
   Akıncı, “Bu yüzden Kamu Hizmetleri Komisyonu yıllardır olması gereken düzeyde ve içerikte olamadı ve ülkemizdeki kamu hizmeti de bir türlü partizanlıktan arındırılamadı. Yaratılan müşavirler ordusunun bedeli, bu yıl bakımından her kuruşu halkın cebinden çıkacak 18 milyon liradır” diye konuştu.

“Kimin belediye başkanı olacağı…”
Yurttaşlarla yaptığı sohbetlerde Cumhurbaşkanı’nın ana görevi olan Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakereleri sürdürmek yanında çok önemli bir görevi daha olduğunun altını çizen Akıncı, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı, partilerin içiyle değil, toplumun içiyle ilgilenmelidir. Kimin belediye başkanı olacağı bir Cumhurbaşkanının değil, halkın işidir; partilerde kimin başkan olacağı da Cumhurbaşkanının işi değil, parti kurultaylarının işidir.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473