banner564

“Kanser hücresini öldürüyor”

Avukat Barış Mamalı zararlı olduğu söylenen Cannabis’in tam aksine insan sağlığına faydalı bir ot olduğunu iddia ediyor

“Kanser hücresini öldürüyor”
banner598
Melin DOBRAN
   Avukat Barış Mamalı, ülkemizin kanayan yarası olan kanser hastalığına ve birçok hastalığa Cannabis’in (Hint Keneviri) iyi geldiğini söyledi. Mamalı, konuyla ilgili olarak yapılan yüzlerce bilimsel ve akademik araştırmayı incelediğini ifade ederek, Cannabis’in insanların faydasına olan bir bitki olduğunu savundu. 
   Mamalı, yaklaşık 7 seneden beridir Cannabis hakkında araştırma yaptığını belirterek, insanların kanser hastalığına yakalanmadan önce bu otu içmesi gerektiğini savundu. 
   Diyalog’a konuşan Barış Mamalı, kara propagandalar, yanıltıcı ve yanlış spekülatif haberlerle insanların, Cannabis’in kötü bir madde olduğuna inandırıldığını öne sürdü. Barış Mamalı, günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda bu bitkinin masum olmasından öte insan sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunun ortaya çıktığını dile getirdi.

“Binlerce yıldır tedavi aracı olarak kullanılıyor”  
Avukat Mamalı, Cannabis ile ilgili özetle şu bilgileri verdi: 
   “Anavatanı Orta Asya olan bu bitkinin orijinal adı “Cannabis Sativa”dır. Cannabis-Hint Keneviri-Marijuana-Ot hepsi aynı bitkiye verilen farklı isimlerdir. Halk arasında bizler buna bir de Gannavuri veya esrar ismini vermekteyiz. Şunu da peşinen belirtmek isteriz ki bu bitkinin Afyon ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. Marijuana’nın neşe ve keyif etkisi binlerce yıldır bilinmektedir. Çin İmparatoru Shen Nung’un M.Ö. 2737 tarihli yazılarında Cannabis çayı, romatizma, gut hastalığı, sıtma ve hafıza bozuklukları için bir ilaç olarak önerilmişti. Tıbbi alanda ağrı kesici ve uyku verici etkileri nedeniyle 19. ve 20. yüzyılda kullanılmıştır. Çeşitli kaynaklar Birinci Dünya Savaşı yıllarında baş ağrısı, durgunluk, iştahsızlık, zayıflama gibi yakınmalarda, bazı kanamalarda ve epilepside ilaç olarak önerildiğinden bahseder. Modern Tıbbın babası olarak bilinen Sir William Osler, 1915 yılında yazdığı tıbbi ders kitabında Cannabis hakkında “Migren için en iyi tedavi” ifadesini kullanmıştır. 

“İnsana ve çevreye sayısız faydaları var”
“Hint Keneviri (Cannabis/Marijuana)’nin başka hiçbir bitkide göremeyeceğiniz kadar fazla ve geniş faydaları bulunmaktadır. İşte bunlardan sadece birkaçı:  
Bir kök Hint Keneviri tam 8 kez kâğıda dönüştürülebilirken, ağaç ise sadece 3 kez kâğıda  dönüştürebilir. Cannabis 4 ayda yetişir, bir ağaç ise 20-50 yılda. Ekili 1 dönüm Marijuana, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir. Yine bir dönümlük Hint Keneviri’nden, 4 dönüm ağaca eş kâğıt üretilebilir. Marijuana, AİDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltma özelliğine sahiptir. Bu ot, kanser hücrelerini öldürmek yanında romatizma, kalp, sara, astım, mide, MS, uykusuzluk, psikoloji, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır. Hint Keneviri kendisini böceklerden koruyabildiği için tarım ilacına ihtiyaç duymaz. 

“Kötü bir madde olduğuna inandırdılar”
İnsanların zihinlerine yönelik yaptıkları kara propagandalar, yanıltıcı ve yanlış spekülatif haberlerle onları kandırıp Cannabisin kötü bir madde olduğuna inandırdılar. ABD’nin 50 eyaletinin 25’inde, AB ülkelerinin çoğunda, Pakistan, Ekvator, Uruguay, Kanada, Kamboçya, Kuzey Kore, Kolombiya, Türkiye ve daha birçok ülke bu serbestliğe bir şekilde kavuşmuştur. Kanada “Tıbbi Marijuana Yasası”nı çıkaran ilk ülkedir. Şimdi ot olarak içimini de serbest bırakmanın çalışmalarını yapmaktadır. Kıbrıs Cumhuriyeti’nde bugün “Cannabis Shop”lardan bu bitkinin çeşit türlü ürünü özellikle tıbbi amaçlı olarak tedarik edilebilmektedir. Biz de ise bu bitkinin tek bir yaprağının dahi tasarrufta bulundurulması tutuklanmanıza, medya önünde rezil edilmenize ve hapsi boylamanıza yetmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474