banner564

Kap kaç işi derinleşiyor

Mustafa Tat’ın elinden para dolu çantayı alarak kaçan ve daha sonra polis tarafından tespit edilerek tutuklanan İranlı iki zanlı 4 gün daha tutuklu kalacak

Kap kaç işi derinleşiyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 11 Eylül akşamı meydana gelen kapkaç olayının zanlıları dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirten polis mahkemeden süre talep ederken, mahkeme zanlılar Behruz Morgaje ile Moharram Esmailzade İremloo’nun soruşturma maksatlı 4 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, zanlılar Behrouz Morgaje ile Moharram Esmailzade İremloo’nun 11 Eylül 2015 tarihinde saat 19.30 raddelerinde Gazimağusa’da sakin Mustafa Tat’ın aracını park edip indikten sonra elinde bulunan ve  içerisinde 230 bin TL nakit para ile miktarı Mustafa Tat’ın işletmesine ait çek defterlerini sirkat ederek olay yerinden kaçtıklarını anımsattı. 

Yakalanınca gömünün yerini söylediler
Zanlıların yürütülen geniş çaplı soruşturma neticesinde Girne’de kullanımlarındaki araçları ile seyir halinde yakalandıklarını belirten Derman, ilk etapta zanlıların tasarruflarında 6 bin 700 dolar, 3 bin 510 Euro ve 160 bin TL nakit para bulunduğunu ifade etti. Zanlılardan elde edilen soruşturmada paraların geri kalan kısmının Balıkesir köyünde bir arazide gömülü olduklarını belirlediklerini anlatan Derman, paranın gömülü olduğu yeri zanlıların kendilerine göstermesinin ardından 128 bin 115 TL, 4 bin 800 dolar ve bin 890 euro nakit parayı da gömülü olarak bulduklarını ve emare olarak el koyduklarını söyledi.

İçinde para olan 2 ayrı zarf bulundu
Zanlıların yakalandıklarında kullanımlarında olan araç içerisinde de arama yaptıklarını belirten Derman, içerisinde bin 400 Euro ile bin 600 dolar olan iki ayrı zarf bulduklarını ifade etti. Soruşturma maksatlı 9 kişiden ifade alındığını ve 4 kişi ile görüşüldüğünü anlatan Derman, ifadesine başvurulacak birçok kişinin olduğunu dile getirdi. Bulunması gereken emarelerin olduğunu aktaran Derman, ayrıca incelenecek birçok güvenlik kamerası görüntüsü olduğuna dikkat çekti. İçerisinde nakit para bulunan zarfların da parmak izi incelemesine gönderileceğini belirten Derman, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 4 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Esmailzade’nin suçtan haberi yokmuş
Zanlıların avukatı İbrahim Demirtaş’ın sorusu üzerine Derman, zanlı 2 Moharram Esmailzade İremloo’nun, zanlıların kullanımlarında olan aracı sürdüğünü söyledi. Tutukluluk süresine itiraz etmeyen avukat İbrahim Demirtaş,  Moharram Esmailzade İremloo’nun konu suçun işleneceğinden haberi olmadan olay yerine gittiğini iddia etti.

4 gün daha içerdeler
Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını birlikte tezekkür eden Yargıç Ayşen Toroslu, polisin soruşturma süresini verimli kullanmasına rağmen soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaptığını söyleyerek soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 4’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473