banner564

Devede kulak!

Çözüm çabalarına destek vermek için Kıbrıs’a geleceğini açıklayan Cretu, Türk toplumuna 9 yılda 370 milyon Euro verdiklerini söyledi

Devede kulak!
banner598
   Kıbıs’taki çözüm çabalarına destek vermek amacıyla Kıbrıs’a geleceğini açıklayan Avrupa Bölgesel Politika Komiseri Corina Cretu, Türk toplumuna yapılan yardımları da gündeme getirdi.
   Rum tarafına milyarlarca Euro’luk yardımdan söz etmeyen Cretu “Kıbrıslı Türklere, yaşam kalitelerini yükseltmek için 2006’dan bu yana 370 milyon Euro verdik”dedi.
   Fileleftheros gazetesi, Avrupa Bölgesel Politika Komiseri Corina Cretu’nun, geçtiğimiz çarşamba günü, bir etkinlik için Brüksel’de bulunan Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros ve Rum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KEVE) Fidias Pilidis ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.
    Cretu, görüşmede Toros ve Pilidis’e, ekonomik faaliyetler aracılığıyla, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarındaki aktif rollerinden dolayı teşekkürlerini sundu.
   Cretu ayrıca Toros ve Pilidis’e, doğru örnekler vermeye devam etmeleri çağrısında da bulundu.
   Ekonominin, barış için hareket ettirici gücü teşkil edeceğine inandığını ifade eden Cretu, Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik kalkınmasının Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için öncelikli öneme sahip olduğunu belirtti.
   Gazete, aynı haberinde, Kıbrıslı Türklerin günlük yaşam kalitesinin geliştirilmesi için 2006’dan bu yana 370 milyon Euro verildiğini de yazdı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2015, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474