banner564

Kaptan: Hükümetin tek icraatı zam

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, akaryakıta yapılan zammı eleştirerek, halkın alım gücünün günden güne düştüğünü belirtti.

Kaptan: Hükümetin tek icraatı zam
banner598
Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, elektrik zammına da değinerek, “UBP hükümetinin yapmış olduğu yolsuzlukları ortaya çıkaracağı vaadiyle iktidara gelen CTP/BG-DP /UG hükümeti bugün oldu bu yönde tek bir adım atmadı. Tek icraatı halkın düşük olan alım gücünü zamlarla daha da düşürmek oldu” dedi.
“KTAMS, çalışanların alım gücünün bu derece düşmesine dün sessiz kalmadığı gibi bugün de sessiz kalmayacak” ifadesine yer veren Kaptan, “Sendikamız Truvabet diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte en güçlü direnişin örgütleyicisi olacak” şeklinde konuştu.

“Emek düşmanlığı yapıyorlar”

Kaptan açıklamasında şunları ifade etti:
“Zam gerekçesi olarak otomatik tarife olduğunu söyleyen hükümet, asgari ücret ve kamu çalışanlarının maaş artışına gelince otomatik tarifeyi unutmakta ve sıfır artış diyebilecek kadar emek düşmanlığı yapmaktadır.
Sol ideolojinin olmazsa olmazlarından olan adaletli gelir dağılımını gündemine bile almayan sol iktidar partimiz CTP/BG, zamlar ile emekçilerin belini bir o kadar daha bükmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474