banner564

Karabıyıklı sorgulanıyor

Geçitkale’deki ‘Bardak Zeytinyağı Fabrikası’ bir hafta içinde 2 kez yanma tehlikesi atlattı

Karabıyıklı sorgulanıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Geçitkale’de geçtiğimiz hafta içerisinde 2 kez kundaklamaya çalışılan Bardak Zeytinyağı Fabrikası ile ilgili yürütülen soruşturma neticesinde polis, bir şüpheli şahsı gözaltına aldı. 
İlki 22-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen kundaklama teşebbüsünü araştıran Geçitkale Polis Karakolu’na bağlı ekipler, 23 Ağustos tarihinde elektrik kurumunu, bölgedeki elektriklerin kesilmesinin isteyen bir kişinin aradığı bilgisine ulaştı.  
Aynı işyeri dün sabaha karşı yine aynı şekilde kundaklamaya çalışılırken, telefon dökümlerini inceleyen polis, elektrik kurumunu arayarak bölgedeki elektriklerin kesilmeisni isteyen şahsın Kağan Karabıyıklı olduğunu belirledi. 
Kağan Karabıyıklı’yı şüpheli olarak gözaltına alan polis, dün nöbetçi mahkeme huzuruna çıkardığı zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri temin etti.

Polis subayı olayı anlattı
Mahkemeye mesele ile ilgili olguları aktaran Geçitkale Polis Karakolu’nda görevli polis müfettişi Halil Konyalı, Geçitkale’de faaliyet gösteren Bardak Zeytinyağı isimli fabrikanın 22 ile 23 Ağustos tarihleri arasında saat 15.30 ile 08.00 saatleri arasında, binanın penceresinden içeriye yanıcı madde dökülüp ateşe verilerek kundaklanmaya teşebbüs edildiğini söyledi. Olay sonucu mermerlerin is lekesi ile kaplandığını belirten Konyalı, yapılan inceleme sonucu hiçbir iz bulunamadığını ifade etti.

Şüpheli telefon harekete geçirdi
Yapılan inceleme sonucu, olay tarihinde elektrik kurumunu arayan bir kişinin bölgedeki elektriklerin kesilmesi yönünde talepte bulunduğunu anlatan Konyalı, gsm operastörüne gerekli yazıyı yazarak telefon dökümlerini talep ettiklerini söyledi. Konu işyerinin 25 ile 26 Ağustos tarihleri arasında ve saat 15.30 ile 08.00 arasında yine aynı şekilde kundaklamaya teşebbüs edildiğini belirten Konyalı, gsm şirketinden gelen telefon dökümleri sonucu, elektrik kurumunu arayan numaranın zanlı Kağan Karabıyıklı’ya ait olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. 

Cep telefonu bulundu
Zanlının tespit edildiğini ve elektrik kurumunu aradığı cep telefonunun araç içerisinde bulunduğunu anlatan Konyalı, zanlının konu telefon ile görüşme yaptığı kişilerin araştırılacağını söyledi. 
İşyerinde ikinci kundaklamadan sonra küçük bir maddi hasar meydana geldiğini de aktaran Konyalı, tahkikatın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü belirterek, zanlının soruşturma maksatlı 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473