banner564

‘Karanlık’ korkusu

Elektrik Kurumu sadece bir günde 2.5 milyon TL tahsilat yaptı

‘Karanlık’ korkusu
banner598
 Züleyha KARAMAN

   Elektrik Kurumu bugünden itibaren, 470 TL’nin üzerinde borcu bulunan ve bunu taksitlendirmeyen konut ve işyerlerinin elektriklerini kesmeye başlıyor. Kurumun, geçtiğimiz Cuma günü son taksitlendirmeleri yaptığı ve bu çerçevede 2.5 milyon TL tahsilat yaptığı bildirildi.

   Diyalog’a konuşan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Çağlayan Cesurer,  elektrik borcuyla ilgili taksitlendirmesinin son gününde 2.5 milyon TL tahsilat yapılmasının, beklentilerin de üzerinde olduğunu söyledi.

   Birikmiş elektrik borcunu ödemeyenlerin taksitlendirmesi için 31 Ocak Cuma’nın son gün olduğunu anımsatan Cesurer, son günü 15 belediyenin borcunu taksitlendirdiğini, borcunu ödemeyenler için ise sürecin devam ettiğini söyledi.

Yoğun birikmiş borcu olan BRT’nin de taksitlendirme yaptığını ve Cuma günü  258 bin TL ödediğini, aylık tüketimini de bu aydan itibaren düzenli olarak ödeyeceğini, sözleşmenin bu yönde yapıldığını ifade eden Cesurer, BRT’nin toplam  borcunun yaklaşık 20 milyon TL’nin üzerinde olduğunu belirtti.

 

120 ay taksitlendirme

  Bu gibi yerlerin uzun yıllar Elektrik Kurumu’na uğramadığını kaydeden Cesurer, 5 milyon TL’nin üzerinde borcu olanlara 120 ay taksitlendirme yapıldığını söyledi.

   Cesruer, borçların yapılandırılmayla birlikte, bugünden sonra tüketilecek elektriğin de ay başı rutin ödeneceğini, taksitlendirmede faiz de işleyeceğine işaret ederek, aylık tüketilen enerji bedeli ödenmediğinde rutin elektrik kesme işleminin devam edeceğini vurguladı.

   Ceuruer, “Taksidin yanında, bugünden itibaren aylık tüketilen enerji miktarı da kuruma yatırılmak zorunda” dedi.

   Borcunu yapılandırmayan aboneler de olduğunu belirten Cesuruer, borcunu yapılandırmayanların elektriğinin kesilme işleminin de bugünden itibaren kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

   Yasal düzenlemenin, bir aylık bakiye borcu bulunan herhangi bir tüketicinin elektiğini kesme yetkisi verdiğini kaydeden Çağlayan Cesurer, “Elektrik borcu 470 TL’yi geçtiği anda kesme listesinde oluyor. Her bölgede elektirk kesilmesi oluyor” dedi.

 

Yüzde 96 tahsilat

   Cesurer, sendikanın inisiyatifi ile başlayan süreçte,  niyet  olduğu zaman tahsilat sorunun çözülebileceğine iaşret ederek, 2013 yılında yüzde 96 oranında tahsilat yapıldığını, bu oranın Kıb-Tek tarihinde görülmeyen rakamlar olduğunu söyledi.

    Yıllardır binlerce abonenin bedava elektrik kullandığını anlatan Cesurer, “Şuanda büyük oranda kayıt altına alındı, alınmaya da devam ediyor. 2013 yılında, üretip, satılan enerji ile toplanan enerji arasındaki fark, yüzde 96 tahsilat gerçekleşti ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 05:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473