banner564

Karar bozulmadı

Vicdani retci Murat Kanatlı’nın 15 Nisan’da ilk duruşması görüşülen istinaf davası, dün Askeri Mahkeme tarafından oybirliğiyle ret edildi

Karar bozulmadı
banner598
Zorkun TAŞER
Vicdani retci olduğunu söyleyerek 2009 yılından bu yana seferberliğe gitmeyen ve Askeri Mahkeme tarafından 25 Şubat günü 500 TL para cezasını ödemediği gerekçesiyle 10 gün süreyle hapis cezasına mahkum olan Murat Kanatlı, istinafa başvurmasından 6 ay sonra dün yeniden Askeri Mahkeme huzuruna çıktı.
Mahkeme öncesi ve sonrasında açıklama yapan Kanatlı, 2009 yılında vicdani ret hakkını kullanarak, 2014 yılı şubat ayında Askeri Mahkeme tarafından 10 gün hüküm giydiğini ve bugün (Dün), istinaf kararının okunduğunu söyledi.
Davada, Askeri Mahkeme Başkanı, Murat Kanatlı ile ilgili kararını açıkladı.
Murat Kanatlı’nın avukatlığını üstlenen Öncel Polili ve Vicdani Ret İnisiyatifi aktivistleri de dava salonun da hazır bulundu.
Mahkeme de ilk önce sanık kürsüsünde kararı dinleyen Murat Kanatlı, daha sonra kararı okuyan Yargıç tarafından kürsüden inmesi ve seyirci koltuğuna oturması söylendi.
Kararı okuyan Yargıç, Murat Kanatlı’nın istinaf başvurusunu KKTC Anayasası’nda vicdani ret hakkının bulunmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle ret ettiğini açıkladı.
Kanatlı, mahkeme çıkışında 2010 ve 2011 yılında da seferberliğe gitmediği erekçesiyle Ekim ayı içerisinde yine mahkemeye çıkacağını belirtti ve “Kararım kesin. Verilecek olan para cezasına karşıyım ve vicdani ret hakkımı kullanarak ödemeyeceğim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473