banner564

Karar için 7 yıl bekledi

Devlet fidanlığından 53 bin TL’yi çaldığı gerekçesiyle yargılanan Musa Zekai bir yıl hapislik aldı

Karar için 7 yıl bekledi
banner598

 Tarım Dairesi’ne bağlı Lefkoşa Fidanlığı’nda 2012 yılında 53 bin TL’yi zimmetine geçirmekle suçlanan Musa Zekai hakkındaki dava 7 yıl sonra karara bağlandı. 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararda sanığın devletin zararını tazmin ettiği, bu hususun lehine değerlendirildiği açıklandı. 
Kararı okuyan  Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, sanığın 2012 yılında Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Tarım Dairesi’nde Lefkoşa Fidanlığı’nda bu suçları işlemesini aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. 

Çaldığı miktarı geri iade etti
Hüdaverdi, yurt dışına kaçan sanığın 8 Mart 2012 tarihinde geri gelip çaldığı miktarı Gelir ve Vergi Dairesi’ne yatırarak, devletin zararını ödediğini ifade etti.
Hüdaverdi, yargılama sürecinin 7 yıl uzamasını sanığın lehine değerlendirdiklerini belirtti. Bu gibi suçlarda kamu menfaatinin korunması gerektiğine değinen Hüdaverdi, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybirliği ile 1 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474