banner564

Bir maaş  ödül verdi

Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a trafik cezası yazan emekli polis memuru Ali Zeybekoğlu, o gün yaşananları Diyalog’a anlattı

Bir maaş  ödül verdi
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Maliye Başkanı Serdar Denktaş’ın, dün paylaştığı mesajda isminden bahsettiği Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a ceza yazan emekli trafik polisi Ali Zeybekoğlu Diyalog’a konuştu.
Zeybekoğlu, “Polislerimize karşı daha saygılı davranılmalıdır. Onlar bizim güvenliğimizdir” diyerek polis olduğu yıllarda merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı trafik suçundan rapor ettiğini söyledi. Denktaş’ın ise yazılan cezayı teşekkür ederek kabul ettiğini ve kendisini ödüllendirdiğini ifade eden Zeybekoğlu, “Gerçek devlet adamlığı bu olmalı” dedi.
Zeybekoğlu o gün yaşananları şu şekilde anlattı:
 “1970 yılında ilk yazılan 7 polisten birisiyim. Yeni polis olduğum yıllarda yaşadığım bir olay vardı ve hayatım boyunca bunu unutmadım. 1972 yıllarında Türkan Şoray ve Ediz Hun Kıbrıs’a geldi ve çok büyük bir kalabalık karşıladı. Ben de Türkan Şoray’ın korumalığını yapıyordum. Aynı günün akşamında Saray Otel’de resepsiyon vardı. Ben görevim sırasında mavi renk Volvo bir arabanın üzerime tek yönden geldiğini gördüm. Gelen aracı durdurdum ve evraklarını sordum. Evraklarının olmadığını söyledi ve kendisini rapor edeceğim sırada Denktaş Bey’in arabada olduğunu gördüm. Makam aracı değildi diye tanımadım. Denktaş Bey’in arabada olduğunu gördüğüm halde trafik cezası yazdım. Karşımdaki insan sıradan bir insan değildi gözlerimin içine bakan bu ülkenin bir numaralı adamı bu ülkenin cumhurbaşkanıydı. Denktaş Bey kendisine yazdığım cezayı teşekkür ederek aldı. Denktaş Bey ertesi gün karakola ehliyetini ve evrakları getirdi. Amirlerim de beni cezalandıracaklarını söylediğinde Denktaş Bey çok kızdı ve ceza almamamı sağladı. Denktaş Bey, görevimi düzgün ve gerektiği gibi yaptığım için o zamanın aylık maaşı olan 30 Kıbrıs Lirasını bir zarfın içerisinde bana ödül olarak takdim etti. Demek istediğim polislere karşı daha saygın olunmalıdır. Polislerimiz bizlerin can ve mal güvenliğini sağlayan kişilerdir ve onlara karşı düzgün davranışlar sergileyelim.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474