banner564

Örnek bir çalışma

Caretta Caretta’ların Akdeniz’de üçüncü büyük üreme alanı olan Karpaz’daki Ronnas Sahili’nde çevre temizliği gerçekleştirildi

Örnek bir çalışma
banner598

 Yılmaz YAKAR

Deniz kaplumbağaları Caretta Caretta’ların Akdeniz’de üçüncü büyük üreme alanı olan Karpaz’daki Ronnas Sahili’nde çevre temizliği gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanlığı Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi Temiz Düşün tarafından organize edilen etkinlikte 3 kilometrelik sahil şeridi katı atıklardan temizlendi.
Etkinlikte; “Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı-İskele Bölge Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı-Merkez ve İskele Kaymakamlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı-Erenköy Lisesi, Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu, Karpaz Meslek Lisesi, Bekirpaşa Lisesi, Turizm ve Çevre Bakanlığı-Çevre Koruma Dairesi-Gazimağusa Şube Amirliği, İskele, Büyükkonuk, Yenierenköy, Mehmetçik ve Dipkarpaz Belediyeleri IUSARC-AKUT ekipleri, yabancı uyruklu sivil savunma afet acil durum gönüllüleri, Levent Koleji, Çevre Platformu’na üye sivil toplum kuruluşları, Tabipler Birliği ve BRT’den bir ekip” yer aldı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da eşi Meral Akıncı ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile birlikte Ronnas Sahili’ni ziyaret ederek, temizlik kampanyasına katılan, özellikle öğrencilere hitap etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, etkinliğe katılanları kutlayarak, sahilleri ve çevreyi temiz tutmanın önemini vurguladı.
 “Doğal ve kültürel çevre, tarihi çevre en büyük zenginliğimizdir” diyen Akıncı, bu güzelliklerin sadece ülke insanına değil tüm insanlığa ait olduğunu vurguladı.
İki gün önce Notre Dame Katedrali’nde çıkan yangının tüm insanlığı üzdüğünü kaydeden Akıncı, “Çünkü orası sadece Fransızlara, sadece Paris’e ait bir yer değil tüm insanlığa ait bir yerdir. Tıpkı Apostolos Andres, Hala Sultan ve St. Barnabas’ın olduğu gibi” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474