banner564

Büyük hasar verdi

Kaldığı işçi evi ile üç aracı kundaklayan 35 yaşındaki Recep Ilgar, 42 yaşında tahliye olacak

Büyük hasar verdi
banner598

 Kuzey Kıbrıs’a geldikten 15 gün sonra seri bir şekilde kundaklama olayları gerçekleştiren 35 yaşındaki Recep Ilgar hakkındaki dava sonuçlandı. Önce Güzelyurt’ta kalmakta olduğu işçi evini, ardından Lefkoşa’da iki şahsa ait park halindeki araçları daha sonra da kendisine ait aracı kundaklayan sanık 7 yıl hapse mahkum edildi.

Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanığın işlediği kundakçılık suçunun mala karşı işlendiğini ve herkesin mülk elde etme hakkı olduğunu ve bu hakkın Anayasa ile korunduğunu ifade etti.
Sağer, bu hakların ihlallerinin mahkemeler tarafından ciddiyetle ele alındığını belirtti. 
Sağer, kundakçılık suçunun tehlikeli bir suç olduğuna vurgu yapıp, sanığın sabah 05.00’te içinde bir kişinin uyuduğunu bildiği işçi evini kundaklayıp, hayatını tehlikeye attığını söyledi. 
Sağer, Anayasa ile korunan yaşam hakkını tehlikeye atmasını sanık aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. 
Sağer, ülkemize olaydan 15 gün önce gelen sanığın, kendisine ekmek veren kapıya ihanet ettiğini söyledi. 

Açtığı zarar yüz binin üzerinde
Sağer, sanığın işçi yatı evine toplam 92 bin 60 TL, aynı gün üç aracı kundaklayıp toplam 14 bin 600 TL hasar yapmasını sanığın aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. 
Sağer, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybilirliği ile 7 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı. 
Sanık, 8 Kasım 2018 tarihinde ülkeye giriş yapmış, 11 Kasım’da ‘Süleymanlar Oto Galeri’de çalışmaya başlamıştı. Ailevi nedenlerden bunalıma giren sanık kundaklama suçlarını işlemişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473