banner564

Karar kınandı

AÖA öğrencileri, özel üniversiteye ilkokul sınıf öğretmeni yetiştirme hakkı verildiği gerekçesiyle Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK önünde eylem yaptı

Karar kınandı
banner598
Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) önünde eylem yaparak, bir özel üniversiteye ilkokul sınıf öğretmeni yetiştirme hakkı için ön izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Öğrenciler, hükümeti, Eğitim Bakanlığı’nı ve YÖDAK’ı bu kararından dönmeye çağırırken, “Bu yanlış ortadan kalkana kadar eylemlerin devam edeceğini” bildirdi.
KTÖS'ün de destek verdiği AÖA öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK önüne yürüyüş düzenleyerek, “AÖA'yı kapattırmayız”, “Sınıf öğretmenine ihtiyaç varsa biz buradayız”, “Kurumu ezme özele yol verme”, “İhtiyaç varsa AÖA'ya öğrenci al” şeklinde pankartlar açarak, alınan kararı kınadı ve alkışlarla protesto etti.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK önünde yaptığı açıklamalarda, siyasilerin sorunları çözmek yerine sorunlar yarattığını savunarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve YÖDAK’ın YDÜ’ye verdiği izni eleştirdi.
Elcil, YÖDAK Başkanı’nın YDÜ’den geldiğini, Cumhurbaşkanı’nın da değişmesiyle “görevden giderayak” YDÜ’ye avantaj sağlamak için çalıştığını iddia etti.

Bakanlık açıklama yaptı…
Öte yandan Mili Eğitim Bakanlığı, ilgili üniversitelerin sınıf öğretmenliği lisans programına verilen iznin şartlı bir izin olduğunu ve bundan önce olduğu gibi bundan sonraki dönemde de bakanlığa bağlı devlet okullarında Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) mezunu gençlerin istihdam edileceğini yineledi.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ilgili üniversitelere verilen ön izinde yer alan şu ifadelere dikkat çekildi:
“Sadece ve sadece Atatürk Öğretmen Akademisi’nden mezun olma hakkı elde edenlere, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi’ne bağlı devlet okullarında öğretmen olarak istihdam hakkı tanınacak olup ilgili üniversitenin Eğitim Fakültesi bünyesinde açılması planlanan Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı’ndan (Türkçe) mezun olanlar Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi’ne bağlı devlet okullarında öğretmen olarak istihdam olanağına haiz olamayacaklardır.”

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473