banner564

Serdar Denktaş’tan Bozkır’e eleştiri

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır’ın, Serdar Denktaş’ın Başbakan Yardımcılığı görevinden istifası üzerine bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Serdar Denktaş’tan Bozkır’e eleştiri
banner598
DP-UG’den yapılan yazılı açıklamada, “Bozkır’ın Denktaş’ın istifa etme nedenlerini ve partinin sonrasında yaptığı açıklamaları okumadığı ya da bunları örtbas etmeye çalıştığı” ifade edildi.
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın Kıbrıs Türk Politikasını her zaman Türkiye Dışişleriyle uyum içerisinde yürüttüğüne işaret edilen açıklamada, “Kurucu Cumhurbaşkanımız 2005 yılında birçok diğer nedenin yanı sıra, AK Parti ile değişen Kıbrıs Türk politikasındaki değişiklikle uyum içerisinde çalışamayacağı kanısına vardıktan sonra aktif siyasetten çekilmiş, ancak Kıbrıs konusu üzerinde yol gösterici uyarılarını yapmaya devam etmiştir” denildi.
Açıklama şöyle devam etti:
“Sayın Bozkır ise, 1972–2011 yılları arasında Kıbrıs politikasının şekillendiği TC Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı koridorlarının en üst odalarında otururken, o koridorlarda şekillenen politikaları tüm yaşamı boyunca savunan Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş’ı çözümsüzlüğün nedeni olarak işaret ederek, siyasi gaftan öteye, maalesef siyasi bir gaflette bulunmuştur. Kurucu Cumhurbaşkanımız rahmetli Rauf R. Denktaş’la Sayın Bozkır arasında doğal olarak tarihi bir fark vardır.
Sayın Bozkır, Genel Başkanımız Sayın Serdar Denktaş’ın istifa etme nedenlerini ve Partimizin sonrasında yaptığı açıklamaları okumamış ya da bunları örtbas etmeye çalışmaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474