banner564

Kararı kesin

İzcan, “İttifak reddedilirse, adaylığımı geri çekeceğim” dedi

Kararı kesin
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, genel kurulda ittifak çalışmasının onaylanmaması durumunda genel başkanlık görevine talip olmayacağını söyledi.  
İzcan, BKP Genel Merkezi’nde 22 Ekim’de yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
İzzet İzcan, olağanüstü genel kurul kararının, 2018’de yapılacak seçimlerde Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler ve bazı sivil toplum örgütleriyle güç birliği ve ittifak yapılmasına yönlü çalışmaların üyelerin onayına sunulması için alındığını söyledi. Gündemin,  “TKP Yeni Güçler ve diğer sivil toplum örgütleriyle üzerinde uzlaşılan ittifak metninin oylanması ve organların seçimi” olduğuna işaret eden İzcan, tüm üyeleri toplantıya katılmaya çağırdı.
İttifak metinin olağanüstü genel kurulda reddedilmesi durumunda genel başkan adaylığı başvurusunu geri çekeceğini belirten İzcan, “İttifak reddedilirse adaylığımı geri çekeceğim” dedi.
BKP Parti Yürütme Kurulu ile genel başkanının ittifak çalışmalarını, parti meclisi tarafından verilen yetkiyle yürüttüğüne işaret eden İzcan, ittifak çalışmalarıyla ilgili görüşleri berraklaştırmak için düzenlenen genişletilmiş parti meclisinin karar alma yetkisi olmadığını ancak toplantıda görüş birliği sağlanmadığı için olağanüstü genel kurula gidilmesinin gerekli görüldüğünü ifade etti.
İzcan, organların 3 yıllığına seçildiği ve BKP Olağanüstü Genel Kurulu’nda organ seçimi yapılmasının yasal olmadığı yöndeki iddialar üzerine, seçim konusunda iki avukattan görüş alındığını ve alınan görüşler doğrultusunda seçim yapılmasına engel bulunmadığını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473