banner564

Tarihi sen belirle

“UBP’ye meydan okumak yürek ister” diyen Özgürgün, erken seçim isteyen CTP Genel Başkanı Erhürman’a çağrı yaptı:

Tarihi sen belirle
banner598
Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, erken seçim çağrısı yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’a, “UBP’ye meydan okumak yürek ister. Sayın Erhürman tarihi de sen koy, yürü erken seçime gidelim” diye yanıt verdi
Ulusal Birlik Partisi (UBP) 42. kuruluş yıldönümünü  dün akşam Lefkoşa’da The Elysium Park’da muhteşem bir resepsiyonla kutladı. 
Partililer, 42’inci kuruluş yıldönümü kutlamasına büyük ilgi gösterdi. UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, tebrik kabulünü, kızı Sıla Özgürgün ve UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz’la birlikte kabul etti. Partiler, The Elysium Park’ın bahçesini hınca hınç doldurdu. 

Pasta, Eroğlu ile birlikte kesildi 
KKTC’nin kuruluşunda imzası olan UBP’nin yıldönümü kutlamasına, 3. Cumhurbaşkanı ve UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu ile adanın dört bir yanından akın akın partililer katıldı. Atatürk, Dr. Küçük, Rauf Denktaş ve şehitlerin anısı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Resepsiyonda hep beraber 42. yıl pastası kesildi.
Başbakan ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, partinin kuruluş yıldönümü kutlamasında yaptığı konuşmada, “Bugün, Kıbrıs Türk halkının bağrından doğan, güneşimiz, Ulusal Birlik Partimizin 42. yılını hep birlikte, gururla kutluyoruz. Hepiniz hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.
UBP’nin en büyük gücünün birliği, beraberliği ve muhabbeti olduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, UBP’nin 42 yıl önce “Herşey ülkemiz, insanımız için” parolasıyla yola çıktığını, halkın desteği ile devlete hizmet ettiklerini ve ülke sevgisiyle hizmete devam ettiklerini vurguladı.

“Yıkılmadık, krizden çıkmayı başardık”
Kritik meclis aritmetiği ile yürüttükleri hükümet görevinde ağır faturalar ödemek zorunda bırakılmış olabileceklerini ifade eden Başbakan Özgürgün, “Ama yılmadık, tüm UBP’liler ve koalisyon ortağımız ile birlikte çalıştık, ülkemizi, insanımızı sürüklendiği kriz ortamından çıkarmayı başardık” dedi.

Eroğlu: El ele gönül gönüle çalışın
3.Cumhurbaşkanı ve UBP Onursal Başkanı Derviş Eroğlu, “aktif siyasetten kopmuş ama kalbim sizle için çarpan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım” diyerek, geçmişte yaşanılanları geride bırakarak, el ele gönül gönüle çalışarak UBP’nin iktidara taşımak gerektiğini söyledi. 
Seçime “çeyrek” kaldığının belirten Eroğlu, “şimdi kişiselliği bırakıp kitlesel çalışma zamanıdır” dedi. Eroğlu, güçlü bir UBP’nin güçlü bir KKTC olduğunu vurguladı.
UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, UBP’nin adına tarihe şerefle yazdırdığını ifade ederek, partiyi kuranları saygıyla andı. Birlik ve beraberlik burgusu yapan Oğuz, “Artık son viraja girdik” diyerek seçimin yaklaştığı mesajını verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473