banner564

Karı kocayı ihbar yaktı

Şubat ayında sahte kimlikle ülkeye giriş yapan Hasan ve Semra Ersöz, Lefkoşa’da tespit edilerek gözaltına alındı

Karı kocayı ihbar yaktı
banner598

Suna ERDEN
Kuzey Kıbrıs’a geçtiğimiz Şubat ayında sahte kimlik ile giriş yapan karı koca ihbar üzerine önceki gün Lefkoşa’da tespit edilerek gözaltına alındı. Türkiye’den temin ettikleri ve başka şahıslar adına düzenlenen TC kimlik kartı ile ülkeye gelen zanlılar Hasan Ersöz ile Semra Ersöz dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Karı kocanın neden sahte kimlik ile ülkeye giriş yaptığı araştırılırken, Türkiye’de işledikleri bir suçtan dolayı kaçmış olabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.

Soruşturma yapılıyor
Girne Adli Şube’de görevli polis, zanlıların daha önceden yurt dışından temin etmiş oldukları Coşkun Yalçın ve Yasemin Yalçın adına düzenlenmiş kimlik kartları üzerine kendi fotoğraflarını yapıştırmak suretiyle sahteledikleri kimlik kartlarını, görevli memura vermek suretiyle tedavüle sürüp belgelerle
20 Şubat 2019 tarihinde, Girne Turizm Limanından ülkeye giriş yaptıklarını söyledi. 
Alınan bilgi üzerine zanlıların 8 Mayıs 2019 tarihinde tespit edilerek gözaltına alındıklarını kaydeden polis, zanlıların ifade verip suçlarını kabul ettiklerini ifade etti. 
Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek, zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti. Yargıç Meltem Dündar, zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmalarına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473