banner564

Dış müdahale  iması yapıldı

TDP açıklamasında, ekonomik anlamda halkın muhtaç olduğu güven ve istikrara rağmen hükümetin bozulduğu savunuldu

Dış müdahale  iması yapıldı
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi önceki akşam toplanarak son gelişmeleri ve hükümetin sona ermesini değerlendirdi.
Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, ekonomik anlamda halkın muhtaç olduğu güven ve istikrara rağmen hükümet bozuluyorsa, bu sürece halk iradesi dışında, dış kaynaklı ve demokratik süreçleri ortadan kaldıracak nitelikte müdahaleler olduğu ve bazı partilerin de buna olanak verdiğinin bir gerçeklik olduğu kaydedildi. 
Açıklamada, bundan sonraki süreçte hükümeti bozanların ortaya nasıl bir alternatif koyacaklarını beklemek gerektiğini düşündükleri, bununla beraber TDP’nin temel ilkeleri doğrultusunda siyasal mücadelesini sürdüreceği ortaya konuldu. 
Hükümetin bozulmasına sebep olduğu iddia edilen arazi kiralama olayından tüm ortakların olduğu gibi kendilerinin de geçtiğimiz hafta haberleri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu konunun TDP için de etik sınırlarının dışında ve kabul edilemez bir adım olarak değerlendirildiği vurgulandı. 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Bu kriz ortamında bile sadece yerel kaynakları kullanarak, kendi ayakları üzerinde devam eden bir yapının parçası olduk. Bu disiplinin uzun vadeye yayılması ve Kıbrıs Türk Halkının gerçek anlamda kendi ayakları üzerinde durabilmesi için her türlü iradeyi ortaya koyduk.
Ekonomik anlamda halkımızın muhtaç olduğu güven ve istikrara rağmen hükümet bozuluyorsa, bu sürece halk iradesi dışında, dış kaynaklı ve demokratik süreçleri ortadan kaldıracak nitelikte müdahaleler olduğu ve bazı partilerin de buna olanak verdiği de bir gerçekliktir.
Bundan sonraki süreçte hükümeti bozanların ortaya nasıl bir alternatif koyacaklarını beklemek gerektiğini düşünmekteyiz. Bununla beraber TDP temel ilkeleri doğrultusunda siyasal mücadelesini sürdürecektir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474