banner564

Karpaz ağlıyor

Direksiyon hakimiyetini kaybedip karşı şeride geçince TIR ile çarpışan araç hurdaya döndü, Seyithan Coşkun ile İdris Coşkun hayatını kaybetti

Karpaz ağlıyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Kumyalı- Dipkarpaz anayolunda dün meydana gelen feci trafik kazasında 2 kişi yaşamını yitirdi. Kaza, saat 11.30’da  Seyithan İdris Coşkun yönetimindeki salon aracın Kumyalı Mezarlığı karşısında,   Muhammet Arı yönetimindeki Bala  yüklü TIR ile çarpışması sonucu meydana geldi.  Kazada, 68 yaşındaki Seyithan Coşkun ile 62 yaşındaki İdris Coşkun olay yerinde can verdiler.

Araçta sıkıştılar
Polis basın subaylığının verdiği bilgiye göre kaza,  İdris Coşkun yönetimindeki EN 922 plakalı salon aracın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu sağ şeride geçerek o esnada karşıdan gelen 30 yaşındaki Muhammet Arı yönetimindeki  TET 564 plakalı TIR ile yüz yüze çarpışması sonucu meydana geldi. Kaza sonucunda araç sürücüsü İdris Coşkun ile araçta yolcu olarak bulunan abisi 68 yaşındaki Seyithan Coşkun feci şekilde can verirken itfaiye ekipleri hayatını kaybeden kardeşlerin araçta sıkışan cesetlerini çıkarmak için yoğun uğraş verdi.

TIR şoförü hafif yaralandı
Kazada, TIR sürücüsü Muhammet Arı ise hafif şekilde yaralanarak Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırıldı.  Kazada ölen Seyithan Coşkun’ un Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’un babası, İdris Coşkun’un da amcası olduğu belirtidi. Emekli olan 2 kardeşten İdris Deniz 1974  Barış Harekatı  gazisiydi. 

Anayol  trafiğe kapandı
Feci kazanın ardından, Kumyalı- Dipkarpaz anayolu  yaklaşık 3 saat trafiğe kapatılırken Polis Genel Müdürlüğü Trafik Şube Amiri Ahmet Beşerler olay yerinde  incelemelerde bulundu.

Bugün toprağa verilecekler
Kaza sonucu hayatını kaybeden  Seyithan ve İdris Coşkun kardeşlerin bugün öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazına müteakip Dipkarpaz mezarlığında defnedileceği öğrenildi. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi olan İdris Coşkun için Gazimağusa TBK Gaziler Cemiyeti önünde bugün saat 09.30’ da bir tören düzenlenecek.

Mustafa Menteşe: Tüm gazi arkadaşların başı sağolsun
Diyalog’a konuşan Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Cemiyeti Gazimağusa Şube Başkanı Mustafa Menteşe İdis,  Coşkun’un 1974 Kıbrıs Barış harekatında görev yaptığını ve  derneklerinin değerli bir  üyesi olduğunu söyledi. Menteş, “ Gönül isterdi ki böyle bir kaza olmasaydı, kayıbımız büyük.  İdris Coşkun iyiliği ve dürüstlüğü ile tanınan bir kişilikti ve bu kayıptan dolayı çok üzgünüz.  Tüm gazi arkadaşlarımızın başı sağolsun, Allah rahmet eylesin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474