banner564

Kasım’da aşk başkadır!

ABD, Almanya, Rusya ve İngiltere dışişleri bakanları Kıbrıs'a geliyor

Kasım’da aşk başkadır!
banner598
Cumhurbaşkanlığı’na Mustafa Akıncı'nın seçilmesinin ardından 15 Mayıs'ta yeniden başlayan Kıbrıs müzakerelerinin yoğunlaşacağı gelecek ay ABD, Almanya ve İngiltere dışişleri bakanları Kıbrıs'ı ziyaret edecek.
TAK muhabirinin Cumhurbaşkanlığı’ndan elde ettiği bilgiye göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve İngiltere’nin Dışişleri Bakanı Philip Hammond kasım ayı ortasında Kıbrıs’a gelecek. 
Adaya günü birlik ziyaret gerçekleştirecek üç dışişleri bakanının da her iki liderle görüşme talebinde bulunduğu ve olumlu yanıt aldığı belirtildi.
Bu arada Anadolu Ajansı’nın (AA) haberinde ise Kerry’nin 14 Kasım'da, Steinmeier’in ise 17 Kasım'da adayı ziyaret edeceği kaydedildi. Hammond’un geliş tarihine ilişkin bir bilginin olmadığı haberde ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da adaya geleceği ileri sürüldü.
Haberde ayrıca Steinmeier'in ajandasında Kıbrıs sorununun yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinde vurguladığı ve Ankara'nın müzakere sürecinde yeni fasıllar açılması yönündeki önerisinin yer almasının beklendiği kaydedildi.
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in ziyaretinin ardından gelecek olan Kıbrıs'a garantör ülkelerden İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Phillip Hammond’un da Kıbrıs'ta yürütülen müzakerelerin yanı sıra olası çözümde adadaki İngiliz askeri üslerin varlığı ve İngiltere'nin garantörlüğü gibi konuları ele alacağı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da kasım ayında Kıbrıs’a geleceği ileri sürülen haberde, Lavrov'un ziyaretinde Kıbrıs müzakerelerinin yanı sıra Güney Kıbrıs ile yakın ekonomik ilişkilerini masaya yatırılmasının beklendiği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473