banner564

Katliam lanetlendi

Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle KKTC’deki siyasetçiler, partiler ve sivil toplum örgütleri taziye mesajı yayınladı

Katliam lanetlendi
banner598
Başbakanlık, Ankara’da önceki gün meydana gelen terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanması sebebiyle KKTC’de dün saat 08.00’den başlayarak, yarın mesai bitimine kadar tüm resmi kurum ve kuruluşlardaki bayrakların yarıya indirileceğini duyurdu.
Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle KKTC’deki TC Büyükelçiliği tarafından dün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında taziye defteri açıldığı da belirtildi.

Akıncı, Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ankara’da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesaj gönderdi.
Cumhurbaşkanı Akıncı mesajında saldırıyı nefretle kınadığını belirtti.
Akıncı mesajında şunları kaydetti:
“Ankara’da meydana gelen terör saldırısında 86 masum insanın hayatını kaybetmiş olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.
Türkiye’nin huzur ve iç barışa en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde, kimden ve nereden gelirse gelsin yapılmış olan bu vahşi saldırıyı nefretle kınıyorum.
Şahsınızda tüm Türkiye’nin bu büyük acısını yürekten paylaşıyorum. Bu saldırıda hayatını kaybedenlere tanrıdan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Yaralılar için acil şifalar temenni ederken bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının Türkiye Cumhuriyeti halkının yanında olduğunu belirtmek isterim.”

Siber: İnsanlık dışı vahşet… 
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle yayımladığı mesajda, tüm Türkiye’ye başsağlığı diledi.
Siber mesajında, “Adına terör denilen insanlık dışı bir vahşetle, yaşama sıkı sıkı tutunmuş, gelecekle ilgili düşleri, düşünceleri olan gencecik yaşamlar, Ankara'da mitingin öncesi hayattan koparılmışlardır. Masum insanların bu şekilde katledilmesinin önüne geçilmesinin bir insanlık borcu olduğunu da bir kez daha vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı.

Eroğlu: Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun
3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ankara’da meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını kınadı. 
Yayımladığı mesajda, ölenlere Allah’tan rahmet, yaslı aileleri ve tüm Türkiye’ye başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen 3’üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Anavatan Türkiye’nin başkenti Ankara’da meydana gelen son terör saldırısı bizleri derinden üzmüştür. Yapılan saldırıların, güçlü Türkiye’yi yolundan alıkoymak, birlik-beraberliğini bozmak amacına yönelik olduğu açıkça görülmektedir” dedi.
Eroğlu mesajında, terör saldırılarının artık son bulması, Türkiye’nin ve tüm insanlığın artık böyle acılar yaşamaması dileğinde bulundu, ölenlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine ve tüm kardeşlere başsağlığı, yararlılara acil şifalar diledi.

Kalyoncu, Davutoğlu’nu aradı
Başbakan Ömer Kalyoncu, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Çolak, Şiddet ve terörü kınadı
Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Ankara’da yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak telefonda görüştüğü Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Enformasyon Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Çolak, telefon görüşmesinde, yaşanan terör saldırısından duyduğu derin üzüntüyü ileterek şiddet ve terörü kınadı. 

Özyiğit: İnsanlık adına utanç verici
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ankara’da önceki gün sabah Barış Miting’inde meydana gelen iki ayrı patlama sonucu 90’ı aşkın kişinin hayatını kaybetmesi, yüzlerce kişinin de yaralanması nedeniyle Türkiye halkına başsağlığı diledi.
TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre mesajında, yaşananların insanlık adına, kardeşlik adına utanç verici’ olduğunu belirten Özyiğit, “Hiçbir ülke, bu tür olayları hak etmiyor. Siyasal amaçlar uğruna insanlar ölüyor, insanlık ölüyor” dedi.

Diğer mesajlar
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli, UBP Genel Başkan Adayı Ünal Üstel, UBP Genel Başkan Adayı Nazım Çavuşoğlu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Oğuz Ceyda, Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi’ne bağlı 6 dernek başkanı, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Sekreteri Tuncay Özkaraşahin, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, Yeni Kıbrıs Partisi(YKP) ve KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Züleyha Karaman birer mesaj yayınlayarak Ankara’daki terör saldırısını lanetleyerek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474