banner564

Kaygı ortak

Gıda güvenliği konusunda yürütülecek çalışmalarda iki bakanlık birlikte hareket edecek

Kaygı ortak
banner598
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, gıda güvenliği gündemiyle bir toplantı gerçekleştirdi.
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nda Bakanlar Erkut Şahali ve Salih İzbul’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda iki bakanlığın ilgili birimlerinden temsilciler de yer aldı.
Yapılan açıklamaya göre, toplantının gündemini, gıda güvenliği konusunda iki bakanlığın yürüttüğü işbirliği ve çalışmaların nasıl ileriye götürülebileceği, yasal boşlukların saptanarak çalışma başlatılması gibi konular oluşturdu.
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, toplantının başında yaptığı konuşmada temel kaygılarından biri ve sorumluluk alanı gıda güvenliği olan iki bakanlığın bir araya gelmesinin bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Bakan Şahali, hem kamuoyunun güvenini artırmak, hem de yönetme sorumluluklarının bir gereği olarak gıda güvenliği konusunda denetim yoğunluğunu her geçen gün artırma çabası içerisinde olduklarını belirterek, bugün gerçekleştirilen toplantının da konuya gösterdikleri önemin bir ifadesi olduğunu vurguladı. 
Sağlık Bakanı Salih İzbul da konuşmasında, gıda konusuna son derece önem verdiklerini ifade etti. 
İzbul, kamuoyunda kanser hastalığı ile gıda konusunun ilişkilendirilen konular olduğunu vurgulayarak, ilgili iki bakanlığın bir yol haritası çizmek için bir araya geldiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473