banner564

“Kayıt kabul  tüzüğü hazır”

Okul müdürleri ile toplantı yapan Bakan Özyiğit, şura kararlarının uygulanacağını söyledi

“Kayıt kabul  tüzüğü hazır”
banner598

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, bakanlığa bağlı Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi bünyesinde görev yapan okul müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi. 
Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, eğitim sistemi ile ilgili hedefleri aktardı.
Mecliste yasallaştırılacak eğitim sisteminin kalıcı bir zemine oturtularak, “yap boz tahtasına” getirilmemesi için çalışmalar yapacaklarını dile getiren Özyiğit, yapılacak çalışmaların eğitmenler ile elbirliği çerçevesinde olacağını söyledi.
Bir eğitimci olarak yıllardır düzenlenen eğitim şuralarına katıldığını dile getiren Özyiğit, şuralarda alınan kararların ne yasal hale getirildiğini ne uygulandığını söyleyerek, “biz bunların tam tersini yapacağız” dedi.
Kolejlerin yıllarca tartışılır olduğunu dile getiren Özyiğit, “kolejler olmalı mı? Olmamalı mı? konusuna girmeyeceğiz. Tam aksine oradaki eğitim anlayışını nasıl genele yayarız onu tartışacağız” dedi.
Ülkeye üniversite okumaya gelen 3. ülke öğrencilerinin “kayıt kabul tüzüğü” kapsamında denetimlerinin artırılacağına dikkat çeken Özyiğit, yarın yapılması planlanan Bakanlar Kurulu toplantısında hazırlanan tüzüğün geçeceğini kaydetti.
Tayin-nakil sistemindeki sıkıntıların da giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını söyleyen Özyiğit, öğrenci sınıf geçme, disiplin ve belirtilen bölge dışına çıkmama konularının da torpil mekanizmasından çıkartılacağını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473