banner564

Ziyaret hakkında  bilgi aktarıldı 

Hatay Belediye Başkanı Savaş ile beraberindeki işadamları, Cumhurbaşkanı Akıncı ve Meclis Başkan yardımcısı Töre ile görüştü

Ziyaret hakkında  bilgi aktarıldı 
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sanayici İşadamları Derneği (DASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci ve Hatay Sanayi İş Adamları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrezzak Gökhan Alkan ile dernek yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 
Verilen bilgiye göre, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, işadamları ve sanayicilerle birlikte KKTC’ye yaptıkları ziyaret ve devam eden çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bilgi verdi. 
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de Hatay  Büyükşehir Belediye Başkanı  Lütfü Savaş,  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sanayici İşadamları Derneği (DASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci ve Hatay Sanayi İş Adamları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrezzak Gökhan Alkan ile Dernek Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.
Töre, heyete, Atatürk ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın portrelerini hediye etti ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Heyet adına yapılan konuşmalarda ise, heyetin yatırım imkanlarını araştırmak amacıyla KKTC’ye geldiği kaydedildi.

Akıncı’nın diğer kabulleri
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün ayrıca, Almanya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Franz Josef Kremp’i kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, görüşme dün saat 11.00'de gerçekleşti.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Akıncı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektörü Prof. Halil Nadiri’yi kabul etti.
UKÜ Rektörü Nadiri, 54. Kütüphane Haftası kapsamında, 26 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında üniversitenin düzenleyeceği etkinlikler ve üniversite kütüphanesi hakkında Cumhurbaşkanı’na bilgi verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474