banner564

KDV’den kurtulamadı

KIB-TEK, sadece 15 günlük elektrik alımı karşığında Rum AIK Kurumu’na 50 bin dolar ödeyecek

KDV’den kurtulamadı
banner598
Kıbrıs Elektrik Kurumu (AİK) ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu temsilen ‘bir kişi’ arasında varılan anlaşma çerçevesinde 1-15 Ocak 2016 tarihleri arasında kuzeye verilen elektrik karşılığında 
50 bin dolarlık bir ödeme yapılacağı bildirildi. 
   Rum Haber Ajansı'na açıklamada bulunan AİK Basın Sözcüsü Kıristina Papadopoulo, iki taraf arasında yapılan ilk anlaşmanın 1-15 Ocak dönemini kapsadığını ve Katma Değer Vergisi ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEK) vergisi dâhil ödenmesi gereken ücretin 50 bin dolar olduğunu söyledi.
   Papadopoulo, Kıbrıs Türk toplumunun KDV ve YEK vergilerinin ödenmesinden muaf tutulmasını istediğini, ancak Kıbrıs Cumhuriyeti'nin söz konusu talebi reddettiğini açıkladı.
   Kıristina Papadopoulo, Kıbrıs Elektrik Kurumu müşterilerine uygulanan maliyet hesaplarının Kıbrıslı Türklere de aynen uygulandığını ve her hangi bir özel düzenleme yapılmadığın belirtti.
    Kıbrıs Türk toplumuna elektrik enerjisi vermeye devam edilmesi için yeni bir talep sunulmadığını ifade eden AİK Sözcüsü, yeni bir talep sunulması durumunda hükümet yetkilileri tarafından inceleneceğini ve onaylanması durumunda bunun yerine getirileceğini ifade etti.
    AİK Basın Sözcüsü, Rum Elektrik Kurumu'nun Yılbaşından itibaren Kıbrıslı Türklere elektrik enerjisi sağlandığını ifade ederek, 16 Ocak – 4 Şubat dönemi hakkındaki anlaşmanın gelecek günlerde imzalanacağını ve gerekli ücretlendirmenin yapılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473