banner564

Kendi başını yaktı

Seferberliğe gitmediği için askeri mahkemeye çıkarılan İzzet Eraslan, “Uyuşturucu etkisi altındaydım” deyince, bu kez sivil mahkemeye havale edildi

Kendi başını yaktı
banner598
Melin DOBRAN

Seferberliğe gitmediği için askeri mahkemeye çıkarılan İzzet Eraslan kendisini savunmak için “Uyuşturucu etkisi altındaydım. Onun için gidemedim” deyince, bu kez sivil mahkemeye havale edildi.
İlginç olay şu şekilde gelişti: İzzet Eraslan önceki gün 2011 yılındaki çağrıya uymayıp seferberliğe gitmediği gerekçesi ile gözaltına alınarak askeri mahkemeye çıkarıldı. Zanlı askeri mahkeme yargıcının ‘neden seferberliğe gitmedin’ sorusuna ‘uyuşturucu etkisi altındaydım’ şeklinde cevap verince hakkında uyuşturucu suçundan soruşturma başlatıldı. Yargıcın soruşturma emri vermesi üzerine zanlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından gözaltına alınarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da duruşmaya çıkarıldı.

Evinde arama yapıldı ancak…
Polis, zanlının ilk etapta 2011 yılında seferberliğe gitmediği gerekçesi ile tutuklandığını, önceki gün askeri mahkemeye çıkarıldığını, zanlının duruşmada yargıcın neden seferberliğe gitmediğine dair sorusu üzerine uyuşturucu etkisi altında olduğu için gidemediğini söylediğini açıkladı. Zanlının bu ifadesi üzerine askeri mahkeme yargıcının soruşturma başlatılması emri verdiğini kaydeden polis, verilen emir doğrultusunda zanlının evinde ve iş yerinde arama yapıldığını ancak kanunsuz hiçbir şeye rastlanmadığını söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, zanlının ifadesinin alınacağını belirterek 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.Talep edilen sürenin uzun olduğunu, söz konusu soruşturmanın 2011 yılını kapsadığını, emarelerin çoktan yok edildiğini belirten mahkeme, zanlının 2 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474