banner564

Kepler coşkuyla fırlatıldı

YDÜ Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, ettikleri yeminin ardından diplomalarını aldı

Kepler coşkuyla fırlatıldı
banner598

 Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hemşirelik Fakültesi 2017-2018 Bahar Dönemi mezuniyet töreni,  YDÜ AKKM Büyük Salon’da yapıldı.  

Yapılan açıklamaya göre törene; YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Hemşirelik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Nurhan Bayraktar, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Hemşirelik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Nurhan Bayraktar yaptı.
Prof. Dr. Bayraktar konuşmasında, “Bu tören bizler için ayrı bir önem ve anlam taşımaktadır. Bir bakıma kutlamadır. Bu törenle Yakın Doğu Üniversitesi’nden 12 yıllık hemşirelik lisans eğitimi olan kurumumuzdan ilk kez Hemşirelik Fakültesi olarak mezun vermekteyiz. Kıbrıs’ın ilk Hemşirelik Fakültesi olmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ da konuşmasında, “Yaptığımız bilimsel çalışmalarla ülkemizi sadece uluslararası alanda saygın bir yere getirmekle kalmayıp çıkan sonuçları da faydalı ürünlere dönüştürmeyi hedeflemekteyiz” dedi.
Piyano dinletisi ve şarkılarla devam eden mezuniyet töreninde Türk öğrenciler adına Şeyma Tepe, yabancı öğrenciler adına ise Rakidov Tapibo Katri konuşma yaptı.
Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ümran Dal Yılmaz Türk öğrencilere; Prof. Dr. Candan Öztürk ise yabancı öğrencilere Hemşirelik Yemini ettirdi. 
Ardından YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel dereceye giren öğrencilere madalya ve diplomalarını takdim etti.
Tören, diplomaların verilmesi ve kep atma merasimiyle tamamlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473