banner564

Kesin ‘Ret’

Rum İçişleri Bakanı Petridis, karma evliliklerden doğan çocuklara Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği verilmeyeceğini açıkladı

Kesin ‘Ret’
banner598

   Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’na (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ile görüşen Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Petridis, karma evliliklerden doğan çocuklara Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği verilmeyeceğini açıkladı.

   Elcil’in bu konuda olumlu konuşmasına karşın, Rum basınına farklı değerlendirmelerde bulunan Petridis “yerleşiklerin çocuklarına kimlik verilmesi söz konusu değildir”dedi.
   Fileleftheros gazetesi de “Yerleşiklerin (TC Kökenlilerin) Çocuklarına Kimlik Verilmesine Hayır” başlıklı haberinde, Rum hükümetinin, Kıbrıslı Türklerin Türk “yerleşiklerle” yaptıkları karma evliliklerden olan çocuklar için, kimlik veya başka resmi devlet belgesi verilmesi konusundaki tezinin net olduğunu yazdı.
    Bu tezin, Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarıyla ilgili mevzuatın bizzat kendisinden ortaya çıkmakta olduğunu ve Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Petridis’in, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’e bunu ilettiğini kaydeden gazete, Petridis’in “yerleşiklerin çocuklarına kimlik verilmesinin söz konusu olmadığını belirttiğini” iletti.
   Gazete “bu konunun geniş çaplı siyasi boyutlara sahip olduğunu, çünkü TC kökenliler konusunun Kıbrıs müzakerelerinde önemli bir tartışma konusunu olduğuna” da işaret etti.
   Petridis gazeteye yaptığı açıklamada ise kısaca şunları söyledi:
    “Mevzuat açıktır. Kıbrıslı Türkler Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşıdır ve hak sahipleri olarak kendilerine Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kimlikleri, pasaportları ve tüm diğer belgeleri verilmektedir. Eğer yasa temelinde hak sahibi olduklarını ve kendilerini reddettiğimizi düşündükleri durumlar varsa, bunları toplasınlar ve incelememiz için bunları sunsunlar. Geriye kalan durumlarla ilgili olarak ise, herhangi bir konu söz konusu değildir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473