banner564

Keyifli bir gün oldu

Büyük Han’da düzenlenen etkinlikte süt ve pide arası hellim ikram edildi

Keyifli bir gün oldu
banner598
Raif UZKAN
   Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK), KOOP-SÜT ve Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği işbirliğinde 21 – 27 Mayıs Dünya Süt Haftası nedeniyle Büyük Han’da etkinlik gerçekleştirildi.
   Etkinlikte Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, SÜTEK Yönetim Kurulu Başkanı Halil Orun, Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği Başkanı Candan Avunduk ve Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları da yer aldı. Büyük Han’ı ziyaret edenlere pide arası hellim ikram edilen etkinlikte, Atatürk İlkokulu ve Arabahmet İlkokulu’ndan gelen öğrencilere ayrıca süt ve ayran dağıtıldı, çocuklara yönelik çeşitli eğlence aktivitelerine yer verildi.
   Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları hükümet politikalarını eleştirerek, sütün üreticilerin hangi sıkıntılı süreçlerden geçilerek üretildiğini anlayarak içilmesi gerektiğini söyledi.
    Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği (SÜİB) Başkanı Candan Avunduk da her nevi süt ürününü işleyip piyasaya sürenlerin süt ürünleri imalatçıları olduğunu kaydederek, sağlıklı ve kaliteli ürünlerin en yüksek standartta tüketiciyle buluştuğunu söyledi. Avunduk yerli ürünlerin kullanılması çağrısında da bulundu.
   Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da hellimi bugün bilenlere ve bilmeyenlere tattırdıklarını söyleyerek, süt kalitesi, hijyen standartlarına uyum, tescile uygun üretimin Bakanlığın olmazsa olmazları arasında olduğunu kaydetti.
   Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, güzel bir gün yaşandığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474