banner564

Kıbrıs Türk tarihinde üç önemli olayın yaşandığı 1 Ağustos dolayısıyla tören ve etkinlikler düzenlenecek

Gururla kutlanacak

Kıbrıs Türk tarihinde üç önemli olayın yaşandığı 1 Ağustos dolayısıyla tören ve etkinlikler düzenlenecek
banner598

 Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 43’üncü, efsanevi Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 61’inci ve Kıbrıs’ın fethinin 448’inci yıl dönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı, etkinliklerle kutlanacak. 25 Temmuz'da başlayan kutlama etkinlikleri, bugün tamamlanacak.

Bu kapsamda 25 Temmuz ‘dan beri ülke genelindeki tüm şehitlikler halkın ziyaretine açık..
Bugün saat 08.00’de Güvenlik Kuvvetleri Karargahı-Boğazköy’de başlayacak 16 kilometrelik Mukavemet Yol Koşusu Kırıkkale Mücahitler Evi önünde tamamlanacak. Dereceye giren sporculara ödülleri TMT Mücahitler Derneği binasında saat 10.15’te verilecek.
Etkinlikler çerçevesinde saat 09.30’da Lefkoşa ve bütün ilçe merkezlerindeki Atatürk Anıtlarında, saat 10.00’da Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda, saat 12.00’de Cumhuriyet Parkı Anıtı’nda çelenk sunma törenleri icra edilecek.
Saat 20.00’de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Boğazköy’de bulunan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Karargah bahçesinde, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümü resepsiyonu düzenlenecek.

Töre: Coşku ve heyecanla karşılıyoruz
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Töre, “Kıbrıs adasının Türk milleti tarafından fethinin 448. yıldönümünü kutlarken,Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 61. Yılını, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımızın da 44. yılını çoşku ve heyecanla karşılıyoruz” dedi.

Tatar: Bu Ada’nın sahipleriyiz
Başbakan Ersin Tatar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “1Ağustos tarihinin Kıbrıs Türk halkının varoluş, özgürlük ve devlet kurma mücadelesinde ayrı bir yeri ve önemi vardır. Kıbrıs Türk halkı, Rum komşularımızın hala iddia ettikleri gibi bu adada misafir değil tam tersine kendileri gibi bu adanın asıl sahiplerinden biridir” dedi. 
Tatar mesajında, “Bu vesile ile bir kez daha Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 43’üncü, efsanevi Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 61’inci ve Kıbrıs’ın fethinin 448’inci yıl dönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramımızı bir kez daha candan kutluyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken kahraman gazilerimize şükranlarımızı ifade ediyorum” dedi. 

Sucuoğlu: Önemli bir gün
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Toplumsal Direniş Bayramı olan 1 Ağustos tarihinin ulusal mücadelenin zaferle sonuçlanması açısından son derecece önemli olduğunu belirtti. 
Çalışma Bakanı Sucuoğlu mesajında, Kıbrıs’taki Türk varlığı açısından büyük önem taşıyan, Kıbrıs’ın fethinin 448’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 61’inci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 43’üncü kuruluş yıl dönümünde direnişin ve mücadelenin Kıbrıs Türk halkı için öneminin ve anlamının altını çizdi. 

Oğuz: Dönüm noktası
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kıbrıs’ın fethinin 448’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 61’inci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 43’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Oğuz, “1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı, Kıbrıs Türk halkının adadaki varlığı için vermiş olduğu çetin mücadelenin önemli bir dönüm noktasını temsil etmektedir. Kıbrıs Türk halkı yüzyıllardır adada yaşanan her türlü baskıya, haksızlığa ve acılara karşı mücadele ederek, direnmiştir. Toplumsal birliktelikle adadaki varlığını ve kimliğini korumayı başarmıştır. Halkımız, bugün güven ve huzur içinde yaşamakta, geleceğe umutla bakmaktadır.” dedi. 


Kimler mesaj yayınladı?
1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği, Çukurovalılar Derneği Başkanı Sabahattin Kurt, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Kıbrıs Türk Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (HÜR-İŞ) Genel Başkanı Ahmet Çaluda, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Zeki Civelek birer mesaj yayınladı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2019, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473